Hirdetés

Újabb filléres, ám látványos házzal újított a BitFenix: jön a Merc

A házgyártók gyakran próbálkoznak visszafogott, minimalista házak tervezésével, ám ez nem mindig jön össze. Hiába az igyekezet, vagy átesnek a ló túloldalára, vagy közel se „letisztult vonalvezetésűnek” nevezhető fémdobozt hoznak össze. A BitFenixnél azonban egész ügyesek a témában, tényleg tetszetős házaik vannak, ráadásul az ár meghatározásnál sem fog vastagon a ceruzájuk.

BitFenix Merc Alpha és Beta BitFenix Merc Alpha és Beta
BitFenix Merc Alpha és Beta [+]

A legújabb modelljeik, az alsó tápos Merc típusok is megfelelnek a fentieknek, az Alpha és a Beta változat is egy igazán csinosnak nevezhető számítógépház lett. Miditorony méretűek, egészen pontosan 439 mm-es magasság társul 190 x 490 mm-es alapterületükhöz. Alaplapok közül ennek megfelelően a normál ATX a maximum, amit fogadni képes, de ezek mellett a micro ATX és a Mini-ITX beszerelése sem jelenthet gondot. Három 5,25”-es bővítőhely található az előlapján, további hét 3,5”-es és egy 2,5”-es meghajtófiók pedig belül érhető el. A ház elejére, felülre került csatlakozókivezetések közt négy 2.0-s USB port és a hang ki- és bemenet aljzatai láthatók.


[+]

A Merc Alpha nem kevesebb, mint nyolc ventilátort tud fogadni, a Beta kettővel kevesebbet (lásd a házak felső lapját), gyárilag pedig egy 120 mm-essel érkeznek, ami hátul kap helyet. A Merc Alpha és Beta modellek tehát árban sem vészesek a gyártó jó szokása szerint, mindössze 33 eurót vagy 39 dollárt kell fizetnünk érte, amik szerintünk abszolút korrekt összegek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés