Hirdetés

Bővült a Biostar LGA1200-as alaplapjainak tábora

Az ATX és Mini-ITX méretű újdonságok a Z490-es mezőnyben indulnak.

A Biostar két új, Z490-es vezérlőhídra épülő alaplapot mutatott be, melyek a Racing GT EVO széria alá, az alsó-középkategóriás Intel frontra érkeznek az ASRock Steel Legend, vagy éppen az ASUS TUF termékcsaládok ellenfeleként.


(forrás: Biostar) [+]

Az ATX formátumú Racing Z490A-Silver 12+2+2 fázisos VRM-et kapott, és 4 DIMM slotjába legfeljebb 128 GB-nyi DDR4-es memóriát pakolhatunk, egészen 4400 MHz-es órajelig nyújtózkodva. A fekete nyomtatott áramköri lapon két darab, fémmel megerősített, x16-os PCI Express 3.0 sín található a három x1-es rokon társaságában, míg háttértárolóinkat két M.2 2242/226/2280-as interfész, valamint hat SATA port várja. A vezetékes hálózati kommunikációért egy Intel i219V kontroller hajtotta, gigabites Ethernet anya felel, vezeték nélküli oldalon pedig ott van a Wi-Fi/Bluetooth egységek fogadására felkészített, üresen ácsorgó M.2 Key E csatoló. A hangok egy nyolccsatornás Realtek ALC1150 kodek közvetítésében szólalnak meg.


(forrás: Biostar)

A hátoldali I/O szigeten négy USB 3.2 Gen1 és két USB 2.0 aljzat bérelt magának szállást a dupla PS/2 csatlakozó és a HDMI, DisplayPort, D-Sub triumvirátusának szomszédságában.

A Racing Z490T-Silver névre keresztelt deszka egy kompaktabb, Mini-ITX-es megoldás, amit a tervezők 7+2+1 fázisos VRM-mel, két DDR4-es DIMM slottal, illetve egyetlen, "páncélba" burkolt, x16-os PCI Express 3.0 sínnel szereltek fel.

(forrás: Biostar) [+]

A négy SATA és egy M.2 2280 porttal megáldott lap hálózatra kapcsolódásáról egy ugyanolyan vezérlő gondoskodik, mint nagyobb testvérének esetében, ám a meglévő M.2 2230 Key E csatolónak köszönhetően újfent módunk nyílik egy "belső" Wi-Fi/Bluetooth modullal bővíteni a rendszert, miközben a hangfalainkból áradó kakofóniáért ezúttal egy Realtek ALC892-es hangkodeket kell okolnunk.


[+]


(forrás: Biostar)

A hátlapon egy HDMI és egy 15 tűs VGA kimenet strázsál a négy USB 3.2 Gen1, a két USB 2.0, továbbá a magányos PS/2 kombóport közelében. Szinte mindent tudunk már, amit kell, csak azt nem, hogy a gyártó friss termésére milyen árcédulákat aggatnak majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés