Hirdetés

A Biostar is megpróbálkozik az SSD-piaccal

Újabb, a tároló- és memóriapiachoz semmilyen úton sem kötődő cég próbál szerencsét.

Nem a Biostar az első cég, amely úgy teszi be a lábát az SSD-k piacára, hogy előtte nem volt köze az adattárolókhoz, vagy éppen a memóriákhoz. Természetesen ezen esetekben szó sincs arról, hogy a cég maga tervezné vagy állítaná elő a komponenseket és a kész terméket, hanem kvázi független, harmadik fél részére is értékesítő gyártóktól szerzi be az alapanyagot.


[+]

Így tesz a Biostar is, amelynek újonnan piacra dobott 2,5"-es, SATA 6 Gbps csatolófelületű Gaming G300 SSD-i a Silicon Motion SMI2256 vezérlőre épülnek. Sajnos arról egyáltalán nincs semmilyen információnk jelenleg, hogy a NAND lapkákat ki gyártja, de a TLC borítékolható, ahogyan az is, hogy 120, 240 és 480 GB-os tárkapacitással készülnek, és ezekhez rendre 128, 256 és 512 MB gyorsítótár társul. Sajnos a cég nem vitte túlzásba a technikai paraméterek közlését, így a teljesítményükről csak annyi derül ki, hogy a lineáris olvasás és írás 550/480 MB/s-nál tetőzik.

A 6,8 milliméter magas Biostar G300 SSD-k a tárkapacitás növekvő sorrendjében 44, 66 és 140 dolláros áron kerülnek a piacra, három év garanciával.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés