Hirdetés

Billentyűzet-különlegesség az i-Rockstól

A K70E RGB a mechanikus kapcsoló helyett saját fejlesztésű kapacitív egységeket kapott, így több trükkre képes.

Szakított a mechanikus kapcsolókkal az i-Rocks a most bejelentett K70E RGB billentyűzeténél, helyettük saját fejlesztésű, kapacitív elven működő megoldást pakolt az egyes gombok alá. A CES-es már demózott, i-Rocks Pilot nevű technológia egyik előnyeként a cég azt emeli ki, hogy a kapcsolási távolság változtatható: a K70E RGB esetében szoftverből állítható, hogy 1,4 vagy 2,2 mm legyen a billentyűk kapcsolási útja. Ami a további testreszabhatóságot illeti, a gombok alá kerülő rugók erejétől függően 45 illetve 60 cN-os változatban kerül a boltokba az új klaviatúra, az alapszín pedig fekete illetve fehér lehet – azaz összesen négyféle verzió közül választhatunk majd.


(forrás: i-Rocks) [+]

Az ajánlott ár minden esetben 150 dollár, ami nem kevés pénz, ezért cserébe viszont elég sokat is kapunk, a már említett kapcsolási út mellett természetesen teljes körű programozhatóságot, RGB világítást, és a felhasználó által cserélhető felső keretet is kapunk. Ez utóbbiból kettő jár a billentyűzethez, és ezek közül az egyikre magunk is nyomtathatunk egyedi mintázatot.


[+]

Az általános specifikációkat illetően az egyes billentyűk doubleshot megoldással készültek, rögzítésük pedig kompatibilis a Cherry MX-szel, így egyszerűen cserélhetjük is őket. Az anti-ghosting mellett 30KRO áll rendelkezésre, a testre szabott világítási profilokat pedig a K70E saját memóriájában tárolhatjuk.

Előzmények

Hirdetés