Hirdetés

Bezárt a Scythe USA - frissítve!

A Scythe termékek a tuningra vágyó felhasználók körében kifejezetten népszerűnek számítanak, de még ez sem mentette meg a Scythe USA-t a hűtők forgalmazásának leállításától. Ez általános pánikot keltett a felhasználók körében, mivel a bejelentést félreértelmezte a világ. Valójában csak az Egyesült Államok piacát érinti a vállalat döntése. Persze az ilyen események sosem jelentenek jót.

Sajnos manapság elmondható, hogy egyre kevesebb úgymond hardcore felhasználó van, emellett a processzorokhoz kínált gyári hűtővel sok vásárló megelégszik. Ezt tulajdonképpen meg is lehet érteni, mivel ezek minősége manapság elég jó, és a mai CPU-k többségének a fogyasztása sem ostromolja az egeket, vagyis eljutottunk oda, hogy egy gyári hűtő halkan is képes ellátni a feladatát. Ez természetesen maga után vonja, hogy a külön elérhető processzorhűtők piaca drasztikus mértékben csökken, és ez rosszul érinti azokat a cégeket, amelyek főleg ebből az üzletágból élnek meg.

A Scythe USA bezárása egyébként még nem jelenti a Scythe termékek végét. Ezek továbbra is elérhetők a többi földrészen, sőt a japán kirendeltség vállalta, hogy megpróbálja teljesíteni az Egyesült Államokból származó igényeket is. Úgy véljük, hogy hűtőfronton a kilátások egyébként sem túl fényesek, így a Scythe vezetőségének is sürgősen nagyobb figyelmet kell fordítania olyan piacokra, amelyek értékes bevételforrásként szolgálhatnak.

A vállalat ebből a szempontból nem áll rosszul, hiszen forgalmaznak tápegységeket, számítógépházakat, beviteli eszközöket, illetve egyéb kiegészítőket, de a fő profilt még mindig a hűtők jelentik, így az erőforrásokat át kell csoportosítani az említett területekre, melyek nagyobb bevételt és hasznot hozhatnak. A hűtők forgalmazását ettől még értelemszerűen nem fogják befejezni, de több lábon kell állniuk a fennmaradáshoz. Pánikra tehát nincs ok, hiszen a Scythe USA bezárása nem jelenti a gyártó végét, de figyelmeztetésként szolgálhat a cég számára. Ugyanakkor a vállalat életben van, így nyugodtan meg lehet vásárolni a termékeit.

Kiegészítés:

A délután folyamán érkezett, hivatalos Scythe közlemény alapján a Scythe USA korábban nem a Scythe csoporthoz tartozott, hanem egy azt üzemeltető, amerikai anyacéghez, amely bezárt, ezzel értelemszerűen megszűnt a Scythe USA is. A Scythe EU iroda vezetője, a Scythe csoport egyik alapító tagja, Shintaro Araki azt nyilatkozta, hogy nemsokára vagy új irodát nyitnak az Egyesült Államokban, vagy egyik disztribútorukra bízzák az ottani forgalmazást. Amíg ez megvalósul, az átmeneti időszakban a Scythe Taiwan látja el az amerikai piacot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés