Hirdetés

Bezárja AppUp áruházát az Intel

Az Intel váratlanul bejelentette, hogy március 11-én bezárja az AppUp áruházat, melyen belül a vállalat ügyfelei számos programot vásárolhattak meg. Az alkalmazásbolt még 2010-ben nyílt meg és egy ideig zavartalanul üzemelt, ami jót tett a netbookok piacának, de a konkurens alkalmazásboltok, és leginkább a Windows 8 érkezése, illetve ezzel egyetemben a Microsoft áruházának megnyitása negatívan hatott az Intel terveire.

Tulajdonképpen a bezárás a fentebb említett, hátrányos tényezők után logikus lépésnek tűnik, hiszen az egyes operációs rendszerekhez már saját alkalmazásbolt tartozik, és a vásárlók igen nagy része ezt használja az Intel saját áruháza helyett. A változást persze megpróbálják annyira fájdalommentessé tenni, amennyire csak lehet. Az eddig megvásárolt programokat érdemes letölteni, mivel március 11-én érkezik egy frissített kliens, ami az alkalmazásbolt bezárása után is képes futtatni ezeket.

Némi csavar a történetben, hogy számos alkalmazás másolásvédelemmel is rendelkezik. Ehhez az Intel 2015. március 11-éig tartja fent a szervereket, tehát a DRM-es applikációk eddig elindíthatók. Ha ez a feltétel valakinek nem felel meg, akkor az alábbi oldalon december 19-éig lehet kérvényezni az előbb linkelt listában szereplő, megvásárolt alkalmazások vételárának visszatérítését.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés