Hirdetés

Egyelőre nem tartja elég jónak az Arc A770-et a Starfieldhez a Bethesda

A hardver teljesítményét figyelembe véve ez furcsa állítás, de a szoftveres körítés is fontos tényező.

Nemrég a Redditen megjelent egy bejegyzés, amelyben egy Arc A770 VGA-val rendelkező felhasználó osztotta meg a világgal a Bethesda terméktámogatási részlegének válaszát arra, hogy miért omlik össze viszonylag sűrűn a rendszerén a Starfield című játék.

A Bethesda, adott panaszra reagáló munkavállalója azt írta az elégedetlen ügyfélnek, hogy az Intel Arc A770 nem felel meg a minimum rendszerkövetelményeknek, ugyanis legalább AMD Radeon RX 5700 vagy NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti grafikus vezérlő szükséges.


(forrás: Reddit) [+]

A teljesítményt figyelembe véve ez egy érdekes tényező, mivel az Arc A770 mindkét minimumként jegyzett VGA-nál gyorsabb, és emiatt több média fel is karolta a bejegyzést, hiszen a tesztekben világosak az erőviszonyok.

A gond viszont nem is a teljesítmény, hanem a stabilitás. Az érintett felhasználó programösszeomlásokra panaszkodik, vagyis hiába gyorsabb amúgy az Arc A770 a különböző játékokban a Bethesda által említett két VGA-nál, ha a Starfieldet a hozzá való aktuális eszközillesztő nem képes stabilan futtatni. Ezt a hardvert gyártó Intel is látja, nem véletlenül adták már ki ma a második meghajtócsomagot a mostanság mindenkit lázban tartó játékhoz.

Ez így egy kifejezetten nehéz helyzet az érintetteknek, viszont a háttérben valószínűleg a Bethesda és az Intel is dolgozik azon, hogy a problémákat felszámolják. Az biztos, hogy maga a játék a DirectX 12 API-t használja, tehát szabványos a leképező által használt kód, így megfelel meghajtóoldali implementáció mellett nem szükséges az, hogy az Arc A770-et minimum követelményként feltüntesse a Starfield fejlesztője és kiadója. Enélkül is futhat majd a játék, de a szoftveres hátteret rendbe kell tenni hozzá, és láthatóan ezen az Intel nagyon dolgozik, viszont a problémákra való reakció időbe kerül. Emiatt lényeges, hogy az Arc VGA-t birtokló felhasználók legyenek türelmesek, és a hibák jelentése mellett várják a friss meghajtókat, illetve egyéb javításokat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés