Hirdetés

Érdekes háttérvilágítást kapott a BenQ új kijelzője

A BenQ bejelentette, hogy érkezik a GW2760HS jelzésű monitor, mely a LED-es háttérvilágítás szempontjából próbál újat alkotni. Mint ismeretes a mai kijelzők fényerejének legelterjedtebb szabályzási módszere a PWM. Ennek működéséről részletes írást lehet találni a tudástár rovatunkban, amiből kiderült, hogy a megoldás alapvető problémája, hogy a kívánt fényerőt a háttérvilágítás ki-bekapcsolásával éri el – kvázi vibrál. Erre szokás panaszkodni, hiszen szemfáradtságot és fejfájást is okozhat. A BenQ újdonsága a PWM helyett egy analóg megközelítést alkalmaz fényerőszabályzáshoz, ami kiküszöböli a vibrálást, de ennek viszont más hátránya van, mivel a fehéregyensúly hajlamosabb nagyobb mértékű elcsúszásra a fényerő változtatásának hatására.


[+]

Az AMVA panelt használó, 27 hüvelykes megjelenítő natív felbontása 1920x1080 pixel, míg a fényerő legfeljebb 300 cd/m². A 178 fokos betekintési szögekkel rendelkező újdonság 4 ms-os válaszidőt alkalmaz (szürkéből szürkébe történő váltás esetén), a statikus kontrasztarány pedig 3000:1. A dinamikus kontrasztarány nincs megadva, de az előbbi érték kiváló, így ebből a szempontból nem lehet gond.


[+]

A terméken DVI, HDMI és D-Sub bemenet található, emellett a kijelző bizonyos szögben dönthető is. A panelhez felhasznált keret eléggé vékony, így többmonitoros konfiguráció kialakításához is ideális megoldás lehet. Sajnos a BenQ nem árulta el, hogy mennyibe kerül majd a GW2760HS jelzésű monitor, de a megjelenés a következő év elején esedékes.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BenQ

Előzmények

Hirdetés