Hirdetés

Bemutatta hatmagos processzorait az AMD

Az idei év második felére tervezett Fiorano platformot és a hatmagos Istanbul processzort mutatta be működés közben az AMD. A processzor a jelenleg használatos, Split Power Plane technológiával is ellátott Socket F foglalatba lesz illeszthető, a most forgalomban lévő alaplapoknak mindössze egy BIOS-frissítésre lesz szükségük a működtetéséhez. A demón használt gépben már aktív volt a HyperTransport 3.0-s változata, azaz a platformhoz tervezett chipsetek is elkészültek.


A kép illusztráció [+]

Az Istanbul két-, négy- és nyolcutas szerverekben is használható lesz, így teljes kiépítésben 48 processzormag áll majd rendelkezésre. A bemutató során egy négyutas, Shanghai magos Opteronokkal és egy szintén négyutas, de már a hatmagos szerverchipekkel szerelt gépet is összehasonlítottak, a processzorokon kívül a két rendszer teljesen megegyezett. A Stream Benchmark program felhasználásával a 16 magos Opteron rendszer 25 000 MB/s-os, míg az összesen 24 magos Istanbul rendszer 42 000 MB/s-os eredményt ért el.

 
16 és 24 mag egymás ellen [+]

Az AMD egy teljes Opteron családot tervez az Istanbul magos processzorokra alapozva, köztük alacsony fogyasztású HE, és nagyteljesítményű SE változatok is lesznek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés