Hirdetés

Bemutatkoztak a Samsung 830 Series SSD-i

Éppen egy hete jelent meg a Samsung új generációs PM830-as SSD szériája, mely modelleket a gyártó OEM piacra szánta, így velük inkább csak az előre összeállított számítógép-konfigurációkban fogunk találkozni. Már ekkor is reménykedtünk a felhasználói piacra szánt verziók érkezésében, amire nem is kellett sokat várni, hiszen a Samsung ezeket is bejelentette tegnap.


[+]

Az új flashalapú tárolók 830 Series néven érkeznek 64, 128, 256 és 512 GB-os kapacitású modellekkel. A 2,5”-es méretű eszközök természetesen már 6 Gbps-os SATA interfészen kapcsolódnak, és frissített, két ARM maggal rendelkező Samsung vezérlővel vannak ellátva, így átviteli sebességük elérheti az 500 MB/s-ot olvasásnál, és a 350 MB/s-ot írásnál. A 830-asok egyébként az első 2x nm körüli chipeket tartalmazó tárolók egyikei, ráadásul toggle NAND DDR memóriásak és 256 bites AES kódolással titkosíthatók is.


[+]

Az SSD külön is megvásárolható lesz, de érkeznek majd különböző készletek is 2,5”-3,5”-es átalakítóval, táp- és adatkábelekkel, Norton Ghosttal, leírásokkal. Egyelőre az árak még nem derültek ki, és valószínűleg az októberi megjelenésig nem is fognak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés