Hirdetés

Bemutatkozott az első RGB-mentes ROG termék

Na nem kell megijedni, nem a gyártó szemléletváltásáról van szó, mindössze az új alkatrész rejtett mivolta miatt maradtak le róla a fények.

Sok, gépházról szóló cikkünkben említjük, hogy a VGA vertikális elhelyezéséhez szükségünk lesz egy külön megvásárolható riser kábelre is, nem volt ez másképp a ROG Strix Helios tesztünk esetében sem, ráadásul a gyártó eddig nem is rendelkezett saját márkás megoldással a problémára, most azonban ez megváltozott, hiszen bemutatkozott az ASUS ROG Strix Riser Cable nevű termék.


[+]

Persze nem kell semmi világmegváltó dologra gondolni, az újdonság tényleg csak annyit tud felmutatni, amennyit elvárnánk tőle, egy RGB LED-nyivel sem többet. Az eszköz egy x16-os PCI Express csatlakozóból és egy ránézésre fémből készült, fekete színű lemezre felerősített, szintén 16 sávos PCI Express slotból áll, ezt a két elemet pedig egy gumiborítású, 240 mm hosszú szalagkábellel köti össze.


[+]

A nyomtatott áramköri lap és az ASUS által szabadalmaztatott SafeSlot csatolófelület egyaránt interferenciacsökkentő bevonattal lett ellátva, utóbbi ráadásul a vállalat drágább alaplapjaihoz hasonló módon fém megerősítést is kapott, ennek köszönhetően a kártya jóval nehezebben csúszik ki a helyéről, valamint a slot is sokkal ellenállóbb a hagyományos műanyag csatolókhoz képest.


[+]

Dizájn szempontjából mindössze az alaplapi csatlakozón elhelyezett ROG logó árulkodik a kábel eredetéről, a márkanévre jellemző színes fényforrások számára sajnos, vagy éppenséggel szerencsére nem jutott hely. Az ASUS a saját riser kábelének áráról, illetve megjelenési idejéről nem közöltek információkat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés