Hirdetés

Bemutatkozott az ASRock Radeon RX 5500 XT Phantom Gaming

A tajvaniak RX 5500 XT verziója a referenciaórajelnél magasabban ketyeg, hűtését pedig két ventilátor végzi.

December 12-én hullt le a lepel az AMD Radeon RX 5500 XT specifikációiról, melynek újításairól aznapi hírünkben számoltunk be és már akkor valószínűsítettük, hogy az újdonságra jóval több külsős gyártó fog ráugrani, mint az inkább az OEM-eknek szánt RX 5500-ra. Most az ASRock volt soron a saját megoldásának bemutatásával és le is rántották a leplet a Radeon RX 5500 XT Phantom Gaming D 8G OC modellről.


[+]

Az új, két slotos kialakítású kártya a referenciatáblázatban is szereplő, RDNA architektúrájú Navi 14 GPU-ra épül, ennek órajeleit azonban – OC-s modell lévén – már a gyárban megrángatták. Míg az „átlagos” RX 5500 XT-k 1607 MHz-es alapfrekvencián ketyegnek, addig az ASRock üdvöskéje 1685 MHz-en dolgoik, a boostórajel azonban maradt az eredetileg a vörös óriás által megálmodott 1845 MHz. A PCIe 4.0 x8 csatolós kártyát 8 GB-nyi GDDR6 videomemóriával látták el, az eszköz hűtését pedig két darab ventilátorra bízták a mérnökök, melyek egy bizonyos hőfok alatt egyáltalán nem kapcsolnak be, ezzel lehetővé téve a teljesen hangtalan működést alacsony terhelés mellett.


[+]

Természetesen az ASRock Polychrome SYNC rendszerrel kompatibilis RGB világítás ezúttal sem maradt el, a fényforrásokat a kártya felső élén találjuk. A hátlapi csatlakozók sorát három DisplayPort 1.4 és egy darab HDMI 2.0b kimenet erősíti, míg a tápellátáshoz szükséges kábelt a felső 8 pines aljzatba tudjuk bedugni.


[+]

Az ASRock Radeon RX 5500 XT Phantom Gaming D 8G OC piacra kerülésének dátuma egyelőre nem ismert, ahogy az árcédulára vonatkozó információkat sem osztotta meg a gyártó, utóbbi esetében azonban az biztos, hogy minimum 199 dolláros összegre számíthatunk, ennyi ugyanis az AMD által ajánlott ár a 8 GB-os referenciamodellre vonatkozóan.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés