Hirdetés

Megújul a Seagate Savvio termékcsalád

Vállalati célú felhasználásra ajánlja a Seagate a Savvio merevlemezcsalád most bemutatott tagjait. A meghajtók SAS 2.0 csatolófelülettel rendelkeznek, ami 6 gigabit adat átvitelére képes másodpercenként. Velük mutatkozik be a Seagate  új, egységesített rendszere is, amit a gyártó Seagate Unified Storage-nak nevezett el. Ez biztosítja azt, hogy minden ilyen technológiával rendelkező merevlemez Serial Attached SCSI csatlakozású, kisméretű (Small Form Factor) és beépített titkosító algoritmussal (Self-Encrypting Drive) rendelkezik.

A 2,5 hüvelykes Savvio 15K.2 kétféle, 146 és 73 GB-os kapacitással lesz elérhető, az adatrögzítésre használt tányérok 15 000 RPM fordulatszámmal rendelkeznek. A beépített PowerTrim technológia segítségével – a Seagate állítása szerint – 70%-kal több energia takarítható meg a hasonló adottságokkal rendelkező, 3,5 hüvelykes társaihoz képest. Rendelkezik AES titkosítással is, így olyan helyeken is alkalmazható, ahol kiemelt fontossággal bír az adatok védelme.

Savvio 15K.2
Savvio 15K.2

A Savvio 10K.3 szintén 2,5 hüvelykes mérettel rendelkezik, de az adatrögzítésre használt tányérok már „csak” 10 000 fordulatot tesznek meg percenként. Ellátták SAS 2.0 csatlakozóval, rendelkezik beépített titkosító algoritmussal, kapacitása pedig 146 vagy 300 GB lehet. 16 Mb beépített gyorsítótárat kapott, működése közben 6,2, üresjáratban 3,6 wattot fogyaszt.

Savvio 10K.3
Savvio 10K.3

Mindkét modell decemberben, míg a Seagate Unified Storage változatok jövő év elején kerülnek forgalomba. Árukról, olvasási és írási képességeikről egyelőre nem nyilatkozott a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés