Hirdetés

Bemutatkozik a DIYPC DIY-Model S házikó

A gyártó újdonsága megmaradt az RGB fények bűvöletében, de a prezentáció most egészen tűrhetőre sikeredett.

A DIYPC legújabb acélkonstrukciós kreálmánya a DIY-Model S névre hallgató, előlapján három RGB-s LED csíkot viselő miditorony, ami Mini-ITX, microATX és ATX formátumú alaplapokat egyaránt fogadni képes. Fizikai méreteit tekintve 462 x 212 x 421 milliméteres megoldásról van szó, és a mérlegen 5,9 kilogrammot nyomó, 7 PCI bővítőhellyel érkező kalyiba 4 mm-es edzett üveglapot visel az oldalán, így remek panoráma nyílik a bendőjében uralkodó állapotokra.


[+]

A beépíthető alkatrészek vonatkozásában processzorhűtőnk 160 mm-es magasságig, videokártyánk 355 mm-es hosszúságig nyújtózkodhat, miközben két 3,5 hüvelykes és három 2,5 hüvelykes háttértároló részére biztosított az elhelyezés. A tápegységet takaró lemezre egy lukat vágtak a tervezők, hogy legyen némi rálátásunk a masina erőforrására, miközben az alaplapi tálca mögött 28 mm-es hely áll rendelkezésre a kábelmenedzsment érdekében.


[+]

A háznak nincs oka szégyenkezni a hűtési megoldások támogatásának esetén sem; az előlap mögött három 120 vagy két 140 mm-es, felül két 120 vagy 140 mm-es, a táp felett két 120 mm-es, hátul pedig egy magányos, 120 mm-es ventilátor számára akadnak furatok – ez utóbbit RGB-s kivitelben megkapjuk a csomag részeként. Amennyiben vízhűtést használunk, már némileg korlátozottabbak a lehetőségeink, hiszen felülre csak 240 mm-es radiátorméretig gondolkodhatunk. Ugyanitt még egy kivehető, mágneses porszűrő betét is befigyel.


[+]

A Model S nem lenne gamer kuckó, ha nem lehetne az RGB-s színáradatot tetszés szerint variálni; az integrált, dedikált kapcsolóval vezérelhető megoldás mellé jár hozzá egy AURA RGB adapter is, amit már csak a deszkánk 5 voltos RGB tüskesorához kell csatlakoztatni, így pedig a szoftveres mókolást követően indulhat a banzáj. A rendszer amúgy kompatibilis az ASUS Aura Sync, az ASRock RGB LED, a GIGABYTE RGB Fusion, illetve az MSI Mystic Light technológiákkal is. Az előlapi I/O panelen semmi szokatlant nem találunk, csak egy világítást vezérlő gomb néz velünk farkasszemet a két USB 2.0-s, a két USB 3.0-s port, a 3,5 mm-es jackek és a bekapcsológomb tőszomszédságában.

DIYPC DIY-Model S
Fizikai méretek 462 x 212 x 421 mm
Támogatott alaplap formátumok Mini-ITX, microATX, ATX
Szín fekete
Anyaga acél
Bővítőhelyek száma 7
Beépíthető merevlemezek száma 2 db 3,5", 3 db 2,5"
Előlapi I/O 2 db USB 3.0, 2 db USB 2.0, LED-eket vezérlő gomb, fejhallgató- és mikrofon jack
Beépíthető ventilátorok száma felülre 2 db 120/140 mm, elölre 3 db 120 mm/2 db 140 mm, a tápegység felett 2 db 120 mm, hátulra 1 db 120 mm
Gyárilag kapott ventilátorok száma hátul 1 db 120 mm Rainbow RGB
Beépíthető radiátorok felülre max. 240 mm
CPU-hűtő max. magassága 160 mm
VGA max. hosszúsága 355 mm
Tömeg 5,9 kg

A termék már megvásárolható; az ajánlott fogyasztói ár 90 amerikai dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • DIYPC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés