Hirdetés

Belsőt vált a Lenovo ThinkPad P52s

A kínaiak mobil munkaállomása azért maradt Intel platformon, NVIDIA Quadro GPU-val.

A ThinkPad P51 széria, azon belül pedig a vékony és könnyebb kiadású P51s idén tavasszal került forgalomba, ezt pedig máris követi a P52s, ami külsőleg semmit sem változik, csak belül fejlesztik tovább. A Lenovo lényegében nem csinál mást, mint követi az Intel platformváltását, tehát a hetedik generációs Intel Core i5 és i7 processzorokat nyolcadik generációsra cseréli, egész pontosan az i5-8250U és i7-8650U párosra, amivel lényegében mindkét esetben megduplázza a magok számát. A maximálisan 32 GB-ig bővíthető rendszermemória is változatlan, akárcsak a 15,6"-es IPS Full HD panel (akár érintéssel), amely mellett opcionálisan továbbra is elérhető a 4K-s kijelző. A képfeldolgozásért felelős GPU-t viszont cserélik, a Maxwell-alapú NVIDIA Quadro M520-as helyébe a pascalos Quadro P500 lép.


[+]

A tárolómegoldás maradt a hagyományos 2,5"-es és M.2 páros, előbbibe viszont már 2 TB-os HDD is kérhető, az SSD-nél továbbra is 1 TB NVMe a maximum. A dupla akkumulátor most is alapfelszereltség, a beépített telep 32 helyett immár 34 Wh-s, a hátsó viszont továbbra is cserélhető, ahol választhatunk a már megszokott 24, 48 és 72 Wh-s opciók között. Felszereltség tekintetében nincs változás: van két USB 3.0, egy USB Type-C Thunderbolt 3-mal, HDMI 1.4, Gigabit Ethernet, smart card olvasó, Intel 8265 Wi-Fi és Bluetooth kombó vezérlő, WWAN vezérlő és 720p webkamera (IR opcióval).


[+]

A Lenovo árat nem adott meg, de abból kiindulva, hogy a P51s kezdőára 962 dollár jelenleg, valószínűleg a P52s is e körüli árszinten érkezik.

Előzmények

Hirdetés