Hirdetés

"Belépő szintű" Microsoft Surface Pro 4 smucigoknak

Avagy hogyan nyerjünk pár dollárt, ha trükközünk a tollal...

A Microsoft bejelentette, hogy a Store-ben is elérhető az úgynevezett "belépő szintű" Surface Pro 4, már ha lehet egy 799 dolláros tabletet így hívni. Nagy trükk nincs, arról van szó csupán, hogy elhagyták a tollat, cserébe 100 dollárral olcsóbban adják, mint az azonos hardverkiépítésű (Core m3, 4 GB RAM, 128 GB SSD, Windows 10), tollal egybecsomagolt alapkiadást. Eddig semmi extra, hiszen biztos vannak olyanok, akiknek tényleg nincs szükségük a tollra, így nem szívesen adnának érte pénzt, de ha később mégis kellene, akkor ott a lehetőség, hogy utólag beszerezzenek egyet.


Toll nélkül is kapható, már ahol... [+]

A dolog ott kezd érdekes lenni, hogy miközben a toll nélküli változat 100 dollárral olcsóbb, maga toll a Microsofttól 60 dollárért beszerezhető. A teljes üzleten tehát mintegy 40 dollárt meg lehet megspórolni, ami a 800-900 dolláros ársávot nézve szinte csepp a tengerben, főleg a Surface vásárlóközönségét figyelembe véve. De úgy tűnik, hogy az utolsó fillér megfogásáért folytatott okoskodás, trükközés nem tipikusan a keleti blokkban élők kiváltsága, mivel a külföldi oldalakon is erről folyik a diskurzus. Az egyetlen hiba a számításban, hogy az USA-ban egy Best Buy akció keretén belül ennél olcsóbban (700 dollár) is hozzá lehet jutni a tolltalanított kiadáshoz, amihez ráadásul a billentyűzet is dukál, így alapból és utólag megvásárolt tollal is jobb vétel, mint a Store ajánlata.

Mindezek persze nem vigasztalják az európai vásárlókat, mivel teljesen más Surface árakkal találkozhatunk az EU piacon, mármint azokban az országokban, ahol kapható Surface Pro 4 a Store-ban. Ráadásul ahol elérhető, ott sem minden esetben van tollas és toll nélküli kiadás, ám ha mégis, ott akcióban jelenleg a tollal ellátott modell olcsóbb, mint a toll nélküli.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés