Hirdetés

Belekóstol a Windows 10 S-be a HP és az Acer is

Nem a Microsoft az egyetlen, aki kipróbálja a tegnap bejelentett új Windows 10 verziót, a HP és az Acer is külön notebookot készített vele.

Tegnap a Surface Laptoppal együtt mutatták be a Windows 10 új, S utótaggal ellátott verzióját. Az S jelen esetben nem a Super, hanem a Streamlined rövidítése, szóval egy, a korábbiaknál is karcsúbb változatról van szó, amelyre például kizárólag a Microsoft alkalmazásboltjából lehet programokat telepíteni.

A Chrome OS ellen megjelenő, illetve főleg oktatási célokra szánt (így az S egyben a Student szóra is utal) operációs rendszer elsőként a már említett Surface Laptopra kerül fel, de a Microsoft szinte borítékolhatóan kevés embert érdeklő 1000 dolláros noteszgépe mellett az Acer és a HP két olcsó notebookján is megjelenhet.


[+]

Mind az Acer TravelMate Spin B1, mind pedig a HP ProBook x360 Education Edition az oktatási piacot célozza meg, és Windows 10 S-sel szerelt változatuk a kedvezőnek mondható 299 dolláros áron kerül piacra. Mindkét gép strapabíró kivitelű és átalakítható, belsejükben Celeron processzor, 4 GB RAM és 64 GB háttértár lapul, de míg a HP egy 11,6 hüvelykes, 1366x768 pixeles panelt választott a kijelzőbe, addig az Acernél ugyanezt a feladatot egy szintén 11,6 hüvelykes, de Full HD felbontású és érintésérzékeny képernyő látja el. Mint általában a hasonló, oktatási intézményeket megcélzó modelleknél, a hivatalos magyarországi megjelenés nem tűnik túl valószínűnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés