Hirdetés

Befutott a GeForce RTX 3060 Ti Gigabyte Aorus Elite verziója

Az új kártya a korábbi Elite modellekével megegyező dizájnt és hűtést, illetve emelt órajelet kapott.

A hónap elején bemutatott Gigabyte Aorus GeForce RTX 360 Elite után bemutatkozott a 3060 Ti verzió is, amely alapjait tekintve természetesen megegyezik az NVIDIA által megadott referenciaértékekkel, egyedül a GPU Boost órajel kapott némi emelést, a Gigabyte megoldása 1665 helyett 1785 MHz-en ketyeg – már amennyiben a csendes helyett az alapértelmezett, nagyobb teljesítmény leadására képes BIOS kerül aktiválásra.


[+]

A 8 GB GDDR6 memóriával és a korábban már megismert, háromventilátoros WindForce 3 hűtéssel rendelkező VGA megkapta a korábbi modellek „neonpunk” dizájnját is, amelyhez természetesen hozzá tartoznak az RGB Fusion szoftverből vezérelhető ARGB LED-ek is. Ahogy az a többi Aorus Elite kártyára is igaz, a 296 mm hosszú VGA-nak ezúttal is hosszabb a hűtése, mint maga a NYÁK, így a hátsó kivágásnak köszönhetően némi extra szellőzést nyertek a mérnökök.


[+]

A tápellátáshoz egy-egy 6 és 8 tűs csatlakozóra lesz szükségünk, a gyártó pedig legalább 650 W teljesítményű tápegységek használatát javasolja. Hátul a sztenderdtől kicsit eltérő csatlakozókiosztással találhatjuk szembe magunkat, ugyanis DisplayPort 1.4a és HDMI 2.1 kimenetből is két-két darab kapott helyet.


[+]

A Gigabyte Aorus GeForce RTX 3060 Ti Elite piacra kerülési ideje és ajánlott végfelhasználói ára még nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés