Hirdetés

Befejezik pályafutásukat az Intel jelenlegi legolcsóbb CPU-i

Az Intel a napokban tájékoztatta partnereit arról, hogy már csak adott dátumig vesz fel rendelést a kínálatában jelenleg fellelhető legolcsóbb, asztali számítógépekbe építhető processzorokra. Az ilyen figyelmeztetések - bár rendszerint jóval a gyártás teljes leállítása előtt születnek - a gyakorlatban azt jelentik, hogy az érintett típusok rövid időn belül teljesen eltűnnek a boltok és a PC-építők választékából.

Az Intel ezúttal a NetBurst architektúrára építkező Celeron D család két jelenleg kapható legolcsóbb és leggyengébb teljesítményű tagja, a Celeron D 331 és 336 típusok felett mondott halálos ítéletet. A lassan két éve piacon lévő processzorok működési frekvenciája rendre 2,66 és 2,8 GHz, a CPU-k egyaránt 256 kB másodszintű gyorsítótárral rendelkeznek, rendszerbuszuk órajele a kategóriában szokásos 533 MHz, Socket 775-ös alaplapokba illeszkednek és mindkettő támogatja a 64 bites utasításkiterjesztést.

A két érintett CPU-ra szeptember 7-ig vesz fel rendelést az Intel, az utolsó szállítmányok jövő májusban hagyhatják el a gyártó raktárait. A Celeron D család 331 és 336 típusszámú tagjai jelenleg egyaránt 34 dolláros (nagyjából 6100 forintos) nagykereskedelmi áron érhetők el a gyártó nagy tételben vásárló partnerei számára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés