Hirdetés

Ikertornyos be quiet! léghűtések érkeznek a high-end szegmensbe

A folyékony fémmel használható portékák össztömege jócskán meghaladja az 1 kilogrammot.

A korrekt hűtési megoldásairól, tápegységeiről és házairól ismert be quiet! két új processzorhűtővel bővíti kínálatát, amelyek még az idei Gamescom alkalmával mutatkoztak be először, azonban a tetőtől-talpig feketébe öltözött duó a tervek szerint október 24-én megjelenik a számítástechnikával foglalkozó üzletek polcain is.


[+]

Az első, 115 eurót kóstáló jószág a Dark Rock Elite névre hallgat, és 168 mm-es magasságával 280 wattos TDP-re hitelesítették. Az 1,34 kilogrammos monstrum festése – rokonához hasonlóan – kerámiarészecskéket tartalmaz, és alumíniumbordázatát hét darab, 6 mm-es átmérőjű hővezető cső köti a nikkelezett réztalpához.


[+]

A lamellákon két 135 mm-es, folyadékcsapágyas Silent Wings ventilátor telepedett meg push-pull felállásban, amelyek Performance Mode-ban 2000, Quiet Mode-ban pedig 1500 rpm-ig pöröghetnek fel, és csúcsra járatva 25,8 dB-es zajterhelést produkálnak. A két üzemmód között egy beépített kapcsolóval válthatunk, de a négytűs vezérlésnek köszönhetően igazából szabad kezet kapunk a dologban.


[+]

Az egyedi rögzítésből kifolyólag az első DIMM slotban megülő RAM-jainknak legfeljebb 63,3 mm áll a rendelkezésére, míg az alaplapunkkal való VRM-kompatibilitásról a borda széleibe ejtett kivágások gondoskodnak. A 3 éves garanciával értékesítésre kerülő, Intel LGA115x, LGA1200, LGA1700 és AMD Socket AM4, illetve AM5 tokozásokra felhelyezhető modell tetején ARGB-s fénycsíkkal díszített, fémhálós perforációval ellátott fedőlap ücsörög.


[+]

A második, szintén 168 mm magasra nőtt újonc a 100 euróra árazott Dark Rock Pro 5, és 1,29 kilogrammjával 270 wattos TDP-ig vehető be ugyanazokon a foglalatokon, mint fentebb taglalt márkatársa.


[+]

Az elülső 135 mm-es légkavarót az Elite-en már láthattuk, noha itt a fizikai kapcsoló segítségével 1300, illetőleg 1500 rpm-es fokozatok közt léptethetünk, ám a középen szolgálatot teljesítő példány egy 120 mm-es Silent Wings 4-es, amelynek tempója 1700 és 2000 rpm-ig növekedhet a már említett üzemmódokkal.


[+]

A címezhető világítást ezúttal száműzték a tervezők, viszont a többi termékjellemző  itt-ott egy-két millimétertől eltekintve  lényegében azonos a drágább típuséval. A jótállás ismét 3 évig él.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés