Hirdetés

Bambusz billentyűzet és egér – ha természetesebb eszközökre vágyunk

Nem ez az első eset, hogy egerek és billentyűzetek műanyag burkolatát valamilyen más anyaggal próbálják helyettesíteni. Például itthon is létezik egy szegedi vállalkozás (Woodacus), mely több más érdekesség mellett tetszetős, keményfa borítású beviteli eszközöket is készít. Hasonló terméket dobott be a karácsonyi forgatagba az usb.brando.com webshop, ahol egy bambusz billentyűzet-egér kombináció bukkant fel.

Az anyagválasztás nem véletlen, hiszen amellett, hogy esztétikus, az egyik legellenállóbb fa. Mivel trópusi növény, ezért párás, nedves környezetben is állja a sarat (szó szerint is), többek között ezért készítenek kerti bútorokat is belőle. A képek alapján a megmunkálás minőségére nem lehet panasz, ahol csak lehetett, bambuszt használtak, amit megfelelő kezelésekkel tettek még strapabíróbbá. A billentyűzet kiosztása hagyományos, 108 gombos US QWERTY, a numerikus blokk fölött néhány funkció gombbal kiegészítve. A feliratok és szimbólumok szerencsére nem nyomtatva, hanem gravírozva vannak, így sokkal egyedibb összhatást kelt. A számítógéppel egy apró USB-s adóvevőn keresztül kommunikál.

A csomag tartalmaz egy három gombos egeret is, ez sem nyújt különösebb extrát, a teljes burkolat, sőt, az alja is bambusz. A görgő „fásítására” azonban már nem vállalkoztak, inkább egy színben harmonizáló gumikerékkel oldották meg a dolgot. Érzékelője átlagos optikai szenzor, átlagos használat során megállja a helyét. Természetesen az egér is a 2,4 GHz-es pöcökkel tartja a kapcsolatot a számítógéppel, de kettőt is mellékelnek, ha külön szeretnénk használni őket.

A 1020 grammos billentyűzet és 69 grammos egér párosért 82 dollárt kérnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés