Hirdetés

Bajok a YS Tech TMD ventilátorokkal

A PROHARDVER! oldalain is olvashattatok már TMD ventilátorral szerelt hűtőről. Az új venti lényege, hogy nincs motor középen, hanem a négy sarkában elhelyezett elektromágnesek forgatják. Így megszűnik a középpont alatti holttér, valamint azonos felület és fordulatszám esetén halkabb működést lehet elérni a hagyományos ventikkel szemben.



Azonban a jelek szerint nem minden olyan tökéletes a TMD ventilátorok körül. A leghíresebb TMD-s hűtő, a Swiftech MCX4000 például hatalmas népszerűségnek örvend, így rövid idő alatt sok információ gyűlt össze a ventilátorral kapcsolatban. Rengeteg panasz érkezik a gyártókhoz és forgalmazókhoz, ugyanis az új ventik közül sok példány a következő hibajelenségeket mutatja:

  • Nem indul el bekapcsoláskor, "be kell lökni".
  • A fordulatszáma nagymértékben eltér a gyári specifikációtól.
  • Több vásárlónál az első bekapcsoláskor elfüstölt a a ventilátor.
  • Bizonyos esetekben műanyag távtartót kellett tenni a venti és a borda közé, mivel ellenkező esetben nem indult el.
  • Ingadozik a sebessége.

    A fentiekből tehát látszik, hogy hiába jelentős technológiai fejlődés a ventilátorok területén, egyelőre a TMD nem túl megbízható választás, külföldön több kereskedő szünetelteti az MCX4000 eladást. Reméljük egyszerűen csak a gyártási technológián kell még finomítani, ugyanis igazán pozitív újdonság az egyhangú venti piacon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés