Hirdetés

Azt rebesgetik, hogy hamarosan két újabb X3D CPU jön az AMD műhelyéből

Ha a dolog igaz, az előző generációkba tartozó, AM4-es platformmal nyomulók szája húzódhat mosolyra.

A korábban Twitterként ismert X-en chi11eddog néven tevékenykedő felhasználó egy bejegyzést posztolt, amelyben azt sugallja, hogy a közeljövőben két új, Socket AM4-es processzorral fog bővülni az AMD portfóliója.

A szóban forgó központi egységek a játékosoknak kedvező, 3D vertikális cache technológiát hasznosítják, ami kellemesen kitolhatja a picit régebbi alaplapokkal szerelt gépek élettartamát, hiszen a vörös óriás egészen az AMD 300 szériás megoldásokig visszamenően lehetővé tette a 3D V-cache-sel érkező, Zen 3 architektúrás CPU-k támogatását.


(forrás: Twitter/X @ chi11eddog)

A pletyka szerint az egyik modell a 8 magos/16 szálas AMD Ryzen 7 5700X3D lesz, aminek 3 GHz-es alapórajele 4,1 GHz-ig boostol majd, és csakúgy, mint szerényebb társa, 96 MB L3 cache-t vonultat fel. Ez a bizonyos szerényebb társ pedig az AMD Ryzen 5 5500X3D volna, amely megelégszik a 6 magos/12 szálas konfigurációval, és a 3 GHz-es rajtvonaltól indulva 4 GHz-ig skálázódik.

Mivel a már piacon lévő 5800X3D-nek és 5600X3D-nek 105 wattban határozták meg a TDP-jét, elképzelhető, hogy a vállalat némileg csökkenti ezt (a PPT értékkel egyetemben), de ennek kapcsán a rendelkezésre álló információk hiányában legfeljebb csak találgathatunk. Egyelőre azt sem tudni, hogy ha valóban közeleg a két SKU, akkor pontosan mikor kerül polcokra, mindenesetre az AMD továbbra is frissíti a Socket AM4 AGESA mikrokódot, amelynek legutolsó, ComboAM4v2 1.2.0.B verziója szeptemberben látott napvilágot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés