Hirdetés

Az XGI visszatért a gyökerekhez

Véget ért az XGI története. A vállalat még 2003-ban jött létre, amikor is a SiS önállósította a grafikai részlegét. Az új cég nevéhez a Volari néven megjelent grafikus kártyák fűződtek, melyek sajnos nem a kiemelkedő teljesítményükről voltak híresek. Az XGI néhány próbálkozás után fel is adta az asztali PC-k meghódításának tervét, sőt az ATI 2006-ban fel is vásárolt két részleget a vállalattól.

Az XGI ezután a szerverekbe, a beágyazott rendszerekbe illetve a hordozható eszközökbe szánt grafikus chipekre koncentrált. Ezeket a területeken sikereket ért el a cég, ám ez nem volt elég az értékelhető pénzügyi eredményekhez. A SiS a nyáron felmérte a helyzetet, és folyamatosan vette át az XGI vezetését, majd október 1-jén a korábban kivált vállalat újra beolvadt az anyacégbe.

Szép kártyák voltak, de ...
Szép kártyák voltak, de ...

A SiS az ügyfelek zavartalan kiszolgálása érdekében döntött az XGI bekebelezése mellett. Az üzlet egyébként nem nevezhető rossz döntésnek, hiszen a beágyazott rendszerek és a HDTV-k piacán nagyon is érdekelt az előbbi cég, és az alacsony fogyasztású Volari megoldások jó szolgálatot tehetnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • XGI
  • SiS

Előzmények

Hirdetés