Hirdetés

Az új ATI kártyák már a spájzban vannak?

Mindenki nagyon kíváncsi már az ATI új, R350 és RV350 kódnevű chipjeinek végleges, hivatalos specifikációira, már csak azért is, mert ez már a második alkalom lesz, hogy a cég ráver egy kört az nVidiára mint teljesítmény, mint piacra kerülés tekintetében. A pletykák szerint az újdonságokról a CeBIT-en rántják le a leplet, ám nem kell sokat várnunk, hogy az ezekre a VPU-kra épülő kártyákat a boltokban is viszont lássuk.

Egy kínai webhely máris közölt egy képet a két új kártyáról:


Forrás: www.xbitlabs.com



A zöld kártya jelzése 109-A03400-008, a pirosé 109-A07500-00A. Egyelőre nem ismerjük az ATI új nyomtatott áramkör számozási rendszerét, melyet a RADEON 9500 PRO-val vezetett be, ám a weben mindenkinek megegyezik a véleménye abban, hogy a zöld kártya az RV350-re, a piros pedig az R350-re épül. Nos, legalább azt tudjuk, hogyan fognak kinézni az újdonságok. Szerencsére sehol egy brutális hűtő…

Ami azonban nekünk, halandóknak a legfontosabb, hogy az új termékek bevezetése lenyomja a jelenlegi árakat. Ezt látszik alátámasztani egy francia weboldal, mely szerint az ATI márciusban mérsékli grafikus kártyáinak és processzorainak árát. Persze ez nem nagy meglepetés, az ATI mindig tavasszal módosítja jelentősen árait. A forrás szerint a RADEON 8500 és 9XXX sorozat ára 15%-kal csökken. Az adat hihető, ám lehet, hogy még nagyobb esés is bekövetkezik, mert az ATI-nak érdeke, hogy mielőbb megszabaduljon a felhalmozott raktárkészletektől, így hamarabb el tudja árasztani a piacot az újabb R350, RV350 és RV280 alapú kártyákkal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés