Hirdetés

Az S3 Graphics bemutatta OmniChrome kártyáját

Az S3 Graphics a Computexen bemutatta OmniChrome Hi-Def videokártyáját. A DirectX 9.0-et támogató, AGP8X felületű platform a DeltaChrome S4 Nitro grafikus chipre épül, amely a korábbi DeltaChrom S8 Nitro GPU egy lebutított, a mainstream piac igényeihez szabott változata. Az S8-hoz képest az S4 lapka feleannyi, azaz négy pixel-futószalagot tartalmaz, ugyanakkor rendelkezik a memória-sávszélesség hatékonyabb kihasználását lehetővé tevő technológiával és a többképernyős üzemmód támogatásával. A lapka különlegessége a Chromotion Programmable Video Engine programozható dekóder, amely számos videoformátum – így a WMV9 – lejátszásának hardveres gyorsítását teszi lehetővé.


S3 OmniChrome – Forrás: www.clubic.com

A kártya teljes VIVO (Video In-Video Out) funkcionalitást biztosít: a külső jeleket komponens, kompozit és S-Video bemeneten egyaránt képes fogadni; a komponens kimeneten 480p, 720p, 1080i, 1080p felbontású HDTV-jelet, az S-Video és kompozit kimeneten pedig 480i felbontású szabványos TV-jelet ad ki. A kártyán megtalálhatók a legújabb, harmadik generációs Philips 1216 és 1236ME MK3 tunerchipek és egy Techwell videodekóder is. A Personal Video Recording szolgáltatás segítségével felvétel közben lehetővé válik a time shifting és a képkimerevítés.

A kártyát néhány japán gyártó mellett az európai Club 3D vette fel elsőként a programjába. A terméket az S3 Graphics különösen jelentősnek tartja, mert ezzel első ízben sikerült elmozdulnia a puszta chipgyártástól a komplett megoldások fejlesztése felé.

A hírek szerint a vállalat még az idén meg kívánja jelentetni GammaChrome termékcsaládját is. Ezek a kártyák a DeltaChrome-nál nagyobb teljesítményűek lesznek, és PCI Express interfészt is kapnak. A GammaChrome kártyák 2004 harmadik negyedévében jelenhetnek meg mind az OEM-piacon, mind a kiskereskedelmi forgalomban. A platformról az S3 egyelőre nem közöl részleteket.


S3 GammaChrome – Forrás: www.clubic.com

Azóta történt

  • Computex '04 - gyártók másképp

    A kiállításon egymást érik a bejelentések, mégis, ezúttal egy picit más szemszögből mutatjuk be a gyártókat és a szaksajtót.

Előzmények

Hirdetés