Hirdetés

Az NVIDIA elkezdett helyet csinálni az új generációs grafikus kártyák számára?

Kínai források szerint több GeForce RTX modell gyártása is leállhat annak érdekében, hogy legyen hol előállítani az RTX 3000 szériás kártyákat.

Még az év elején hoztunk olvasóinknak egy kisebb pletykacsokrot az NVIDIA következő nagy durranásával, az Ampere kódnéven emlegetett GPU-kkal kapcsolatban, a felépítésre vonatkozó információk mellett pedig három neves konferenciát is említettünk, mint az újdonságok bemutatására legalkalmasabb eseményt. Azóta persze sok minden történt a világban, többek közt az akkor példaként hozott E3-at, a GDC-t és a Computexet is elmosta a járvány, és egyelőre új NVIDIA GPU-kat sem kaptunk. A kínai IThome forrásai szerint azonban már csak kicsit több, mint két hónapot kell várnunk a hivatalos bemutatóra, az említett oldal ugyanis azt állítja, hogy a bejelentés szeptember 17. napján várható.

A kínai oldal azt az infómorzsát is elhintette, miszerint az NVIDIA elrendelte néhány, Turing architektúrára épülő GPU (RTX 2070, 2070 S, 2080 S, 2080 Ti) gyártásának leállítását, melyre bizonyára a gyártókapacitás felszabadítása miatt van szükség. A fenti médium továbbá azt is állítja, hogy az NVIDIA a jelenlegi generációs grafikus kártyák árainak növelését javasolja partnerei számára, ennek okaként pedig a kriptovaluta-bányászat iránti megnövekedett keresletet jelöli meg, de a gyártás leállítását is felvehetjük erre a listára (már amennyiben igazak a pletykák), hiszen az oldal találgatásai szerint az RTX 3000 széria tömeggyártása várhatóan már a jövő hónap folyamán megkezdődhet, vagyis az áruházak már csak véges készletből tudják feltölteni raktáraikat.

Azóta történt

Hirdetés