Hirdetés

Az MSI-é az első AMD vezérlőhíddal szerelt USB 3.1-es alaplap

Noha rengeteg eszköz még USB 3.0-s mivolta ellenére sem képes kiaknázni a szabványban rejlő lehetőségeket, a fejlődés nem állhat meg, így nem csoda, ha a trónkövetelő USB 3.1 terjeszkedésének tempója egyre csak fokozódik. Számos Intel vezérlőhídra épülő, jellemzően inkább csúcskategóriás alaplap megkapta már az USB 3.1 világoskék csatlakozóit, de az AMD-t eddig szemmel láthatóan hanyagolták a gyártók.


[+]

Az MSI viszont elsőként lépett az ügyben, és elkészítette az AMD 970 és SB950 chipsetre alapozott 970A SLI Krait Edition jelzésű modellt, amelyet szintén felkészítettek az új USB szabványra. A gyakorlatban ez két darab, hagyományos típusú (Type-A) USB 3.1-es csatlakozó felbukkanását jelenti a hátoldalon, amelyeket az AsMedia ASM1142 vezérlőre kötöttek. Természetesen a Krait családnak megfelelően a vállalat ennél a konkrét modellnél is a fekete-fehér dizájnt választotta a névhez illő kobrás dobozzal.


[+]

A fentieken túl az AMD AM3+ foglalatos alaplap kapott még néhány további extrát, például Military Class 4 komponenseket (tekercseket, kondenzátorokat) és izolált audio-áramkört Nichicon kondenzátorokkal. Ezeket leszámítva az ATX méretű alaplap felszereltsége átlagosnak mondható: két darab PCIe 2.0 x16 és szintén két darab x1 foglalat, előbbi CrossFire és SLI támogatással, egy pár hagyományos PCI sín, hat darab SATA 6 Gbps csatlakozó, 12 darab USB 2.0 és 2 darab USB 3.0-s foglalat (plusz az említett egy pár USB 3.1), Realtek ALC887 HD Audio kodek és egy darab Gigabit Ethernet csatlakozó Realtek RTL8111E vezérlővel.


[+]

Az MSI hivatalos árat nem közölt, de a német és osztrák webshopok már 106 eurótól listázzák az újdonságot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés