Hirdetés

Az EVGA új grafikus kártyái kiütik a konkurenciát

A gyártó új, RTX 2060 KO és KO Ultra modelljei barátságos árcédulát kaptak.

Érdekes megnevezést kapott az EVGA két frissen leleplezett grafikus kártyája, és itt most nem a GeForce RTX 2060 részre, hanem a KO (és a drágább modell esetében KO Ultra) utótagra gondolunk. A gyártó ezt azzal magyarázza, hogy szerintük ár szempontjából kiütéssel győznek a konkurencia (értsd: RX 5600 XT) ellen, amiben lehet is igazság, hiszen a 279,99 és 299,99 dolláros árcédulák nem számítanak rossznak az RTX 2060-ak piacán, az RX 5600 XT esetében pedig a referenciamodellek kerülnek 279 dollárba, a külsős gyártók egyedi hűtéssel szerelt változatai ennél szinte biztos, hogy drágábbak lesznek.


[+]

Az RTX 2060 KO és KO Ultra ugyanazt a TU106-os GPU-t használja, mint a többi RTX 2060 változat, az eszköz hűtéséről pedig két darab ventilátor és a passzív hűtőként is funkcionáló, fémből készült hátlap gondoskodik. A sima KO 1680 MHz-es boost órajele megegyezik a referenciaértékkel, a KO Ultra viszont már magasabb, 1755 MHz-es frekvencián pörög, míg memóriából mindkét kivitel 6 GB-ot kapott. Képkimenetből egy-egy DisplayPort 1.4, HDMI 2.0b és DVI került az újdonságokra, szoftveres oldalról pedig a Precision X1 nevű programmal támogat minket a gyártó.

[+]

Az árcédulákon szereplő összeget tehát már tudjuk, a gyártói termékoldal szerint pedig az Amazonról és a Neweggről már be is szerezhetjük az új kártyákat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Előzmények

Hirdetés