Hirdetés

Az eTel az európai magántársaságok Top 100-as listáján

DUBLIN, Írország május 15. Az eTel Csoport, Közép-Európa vezető kompetitív vállalati telekommunikációs vállalata bejelentette, hogy az európai befektetők folyóirata, a Tornado-Insider beválasztotta a legfejlettebb technológiát képviselő cégek 100-as listájába.

A Tornado-Insider a listát európai befektetők, bankárok és elemzők tucatjainak megkérdezése alapján állította össze. A listára való felkerüléshez a vállalatoknak igazolniuk kellett alapításuk európaiságát, felkészültségük fokát a tőzsdére lépéshez, valamint kapcsolatukat az információ technológiákhoz. A cégek rangsorolása a befektetők minőségének, a vállalat piacképességnek, valamint a menedzsment azon képességének és eltökéltségének megítélése alapján történt, hogy miként váltja valóra üzleti terveit.

Sean Melly, az eTel Csoport elnök-vezérigazgatója a válogatást értékelve hangsúlyozta: Nagyon boldog vagyok, hogy az eTel-t beválasztották az európai vállalatoknak ebbe az illusztris társaságába. Mi sokat és keményen dolgoztunk ezért Közép-Európában. Úgy gondolom, hogy ez az elismerés kiterjeszti az eTel januári írországi rangsorolását: akkor az 50 leggyorsabban fejlődő ír vállalat közé kerültünk, a mostani értékelés pedig egy szélesebb európai közönség számára ismeri el tevékenységünket. Az eredményt csapatunk hatalmas, kollektív erőfeszítésének köszönhetjük.

Hozzátette: Öröm látni, hogy a beruházási szektor visszatér a realizmushoz. A Tornado 100 vállalatok kiválasztásához az adott alapot, hogy ezek a cégek a legfelkészültebbek a jelenlegi üzleti realitások kezelésére. Az ilyen díjak felhívják a figyelmet arra, hogy azonos üzleti alapok a piaci körülményekre mindig eltérően alkalmazhatók. A jól megalapozott cégek, amelyek a növekvő piacon egészséges, bevételre épített üzleti modellt valósítanak meg, számíthatnak teljesítményük elismerésére.

Az eTel Csoport

Az 1999 júliusában alapított eTel Közép-Európa vezető kompetitív vállalati telekommunikációs és Internet szolgáltatója. Az eTel értéknövelt hang-, adat-, valamint Internet megoldásokból álló portfoliót kínál, kiemelkedő minőségben, sebességgel és globális kiterjedéssel.


Az eTel az egyetlen távközlési vállalat, amely kizárólag Magyarországra, a Cseh Köztársaságra, Lengyelországra, továbbá Szlovákiára összpontosít. Ez a négy ország, 65 milliós összesített lakosával, jelenleg készül az EU csatlakozásra, és ehhez kapcsolódóan 2003 januárjáig távközlési piacaik teljes mértékű deregulációjára. Ezek a piacok gyorsan bővülnek, mind a négy országban kivételesen gyorsan növekszenek a távközlésre fordított kiadások.

2000 novemberében az eTel Csoport bejelentette, hogy négy befektetővel befejezte az eddigi legnagyobb ír befektetést, 55 millió eurós vállalkozói tőkefinanszírozással, mely a dereguláció előtti telekom piacra történt. Ebben a Dresdner Kleinwort Benson Private Equity, az Argus Capital Partners, a Greenhill Capital Partners, illetve az Intel Capital vett részt.

Az egykori TCL Telecom, jelenleg WorldCom Ireland alapítója és vezérigazgatója, a WorldCom pán-európai végrehajtó csapatának egykori tagja, Sean Melly által 1999-ben létrehozott eTel a térség legfejlettebb távközlési infrastruktúráját fejleszti ki. Jelenleg Budapesten, Prágában, Varsóban és Pozsonyban építi csúcstechnológiájú üvegszáloptikás városi hálózatát (Metropolitan Area Network - MAN), ezeket a térség további városaira is kiterjeszti majd. Ezek a MAN-ok az eTel Frankfurtban található nemzetközi gateway létesítményéhez kapcsolódnak.

Az eTel Magyarország

A tavaly szeptemberben piacra lépett eTel Magyarország vállalati ügyfeleknek kínál a legmagasabb minőséget képviselő, rugalmas és versenyképes telekommunikációs szolgáltatásokat megfizethető áron. Forgalma az első üzleti töredékévben jelentősen meghaladta a várakozásokat. Az Telnél befejezéshez közelednek az első lépésként Budapesten kiépíteni tervezett mintegy 50 kilométer hosszúságú optikai gerinchálózat tervezési előkészületei.

(Sajtóközlemény - eTel Magyarország)



Hirdetés