Hirdetés

Az első Samsung DDR-II memóriamodulok

Bár a videokártyákon már feltűntek az első ilyen szabványú memóriák, egészen mostanáig kellett várni az asztali PC-kbe szánt chipekre. A két termék a DDR-II 400 és a DDR-II 533 nevű RAM, de PC2-3200 és PC2-4300 néven is illeti őket a Samsung, még kérdéses, hogy ez marad-e a végleges hivatalos nevük. A két chip 4-4-4, illetve 5-4-4 módban dolgozik, később ezt 3-3-3-as, illetve 4-4-4-es időzítésre változtatják majd.


Forrás: www.hartware.net

A gond azonban továbbra is az, miszerint nem hogy alaplap, de még chipset sincs, amelyik támogatná az új szabványú memóriákat, így legalább 2004-ig várni kell az első ilyen rendszerre. A DDR-I és a DDR-II közötti fő különbség a modulok üzemelési feszültségének eltérésében és a kinézetében (FBGA a TSOP helyett) keresendő, illetve az On-Die időzítésben mások, melynek segítségével a magasabb órajel is elérhető.

A Hartware.net német internetes oldal információi szerint a PC2-4300 maximális adatátviteli sávszélessége 4300 MB/s, az órajelet azonban feltornázhatjuk akár 667 MHz-re is. A Samsung a meglévő hiányosságok (alaplap, chipset hiánya) ellenére úgy döntött, hamarosan megkezdi az új modulok sorozatgyártását.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés