Hirdetés

Az Avaya és a foci VB

SZÖUL és TOKIÓ - A vállalati hálózati megoldások és szolgáltatások világszerte vezető szerepet betöltő vállalata, az Avaya (NYSE: AV), valamint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) nyilvánosságra hozták, hogy az Avaya a 2002-es FIFA Labdarúgó Világbajnokság, a 2003-as Női Labdarúgó Világbajnokság, valamint a 2006-os FIFA Labdarúgó Világbajnokság hivatalos vállalati szponzoraként részt vesz a tornák szervezésében. A bejelentésre a Szöulban és Tokióban megtartott sajtótájékoztatókon került sor.

Az Avaya megoldásai képezik majd a Dél Korea és Japán által közösen megrendezésre kerülő 2002-es FIFA Labdarúgó Világbajnokság, a Kína által 2003-ban megrendezendő Női Futball Világbajnokság, illetve a Németország által megrendezendő 2006-os FIFA Labdarúgó Világbajnokság eseményeit kiszolgáló világszínvonalú konvergens kommunikációs hálózat magját. A megállapodás szerint az Avaya és a FIFA átfogó partneri viszonya a sport marketing és a technológia területeire terjed ki. Az Avaya ezáltal a világ legnépszerűbb sporteseményének- amely 1998-ban például több, mint 34 milliárd televíziónézőt ültetett a készülékek elé,- hivatalos partnerévé válik.

A 2002-ben Dél Korea és Japán által közösen megrendezendő FIFA Labdarúgó Világbajnokság, a 2003-ban Kína által megrendezendő Női Futball Világbajnokság, továbbá a 2006-ban Németországban megrendezésre kerülő Világbajnokság világszponzoraként az Avaya megszerezte a Hivatalos Konvergens Kommunikációs Szolgáltató kategória kizárólagos, globális jogait. A vadonatúj szponzori besorolás birtokosaként az Avaya konvergens hálózati megoldásokat biztosít. Ezek vállalati kommunikációs hálózatok amelyek a hang-, adat- és multimédia tartalmat egyazon hálózaton továbbítják.

"Nemrégiben alakult cég lévén az Avaya örömmel nyugtázza, hogy a FIFA Labdarúgó Világbajnokság vállalati partnere lehet. A világ első számú sporteseménye kiváló lehetőséget biztosít, hogy technológiai képességeinket bemutathassuk, továbbá hogy még jobban megalapozhassuk az Avaya márkanév világméretű ismeretét", nyilatkozta Donald K. Peterson, az Avaya elnök-vezérigazgatója.

Az Avaya biztosítja a siker szempontjából kiemelt fontosságú kommunikációs szolgáltatásokat, valamint az adat- és hanghálózatokat a Koreában és Japánban lévő 20 helyszín, a rendező országokban kialakításra kerülő két Nemzetközi Média Központ, továbbá a versenyigazgatóságok számára. Mindezt az Avaya ECLIPS (Enterprise-Class Internet Protocol Solutions), a vállalati felhasználók számára kifejlesztett IP telefónia megoldások - és több szolgáltatású hálózati termékek, alkalmazások és szolgáltatások teszik majd lehetővé. Ezen túlmenően az Avaya a FIFA hivatalos, az eseményeket megelőző és azok közbeni üzleti kommunikációját biztosító megoldásokat is telepít. A szervező testület például az Avaya customer relationship management (CRM), valamint egyesített kommunikációs megoldásaira támaszkodhat majd; ezek a hangposta-, egyesített üzenetkezelési-, konferenciabeszélgetési- és videókonferencia technológiákat egyesítik a belső- és külső kommunikációs igények kielégítésére.

Az Avaya CRM megoldásai képessé teszik a Világbajnokság rajongóit, hogy információ éhségüket a japán és koreai helyszínekkel kommunikálva csillapíthassák. Ebben az interaktív beszédfelismerő alkalmazások segítenek. Ezek olyan tényezőket is figyelembe vesznek, mint például a telefonáló által beszélt nyelv, a telefonáló által feltett kérdés összetettsége, a hívás routingolása.

A sajtó több, mint 10.000 képviselője, akik a világ minden tájáról érkezve tudósítanak majd a 2002. évi FIFA Labdarúgó Világbajnokság döntőjének 64 mérkőzéséről, szintén az Avaya technológiáját fogják használni. A különféle megoldások lehetővé teszik például, hogy az adott helyszínen dolgozó riporter videókonferencián egyeztethessen a Föld másik oldalán lévő szerkesztőjével. Ráadásul a média képviselői kiaknázhatják az IP telefonok nyújtotta szolgáltatásokat is: számítógépeikkel kombinálva egyidejű hang-, adat-, telefax- és Email kommunikáció folytatható. További lehetőség a Nemzetközi Média Központokban és a stadionokban az Internet vezeték nélküli elérése: a létesítményekben mozgó felhasználó laptopja bárhonnan rá tud kapcsolódni a világhálóra.

Azóta történt

Hirdetés