Hirdetés

Az ATI marad a TSMC - UMC párosnál

Ezt a cég vezetője, K. Y. Ho közölte az ázsiai sajtó munkatársaival egy telefoninterjú során. A vállalat teljes mértékben elégedett mind a TSMC-vel (a cég legfontosabb gyártópartnere), mind az UMC-vel, ahol az RV280-asokat (Radeon 9200) gyártják, így az ATI-nak semmilyen érdeke nem fűződik ahhoz, hogy új partnerek után nézzen. Sőt, ellenkezőleg!

A cégnél még a TSMC problémákkal küszködő 0,13 mikronos gyártástechnológiájával is elégedettek, az ugyanis éppolyan (se nem jobb, se nem rosszabb), mint más gyártók technológiái. Meg kell ugyanakkor jegyeznünk, hogy az ATI még nem készíttet csúcsmodelleket 0,13 mikronos technológiával és 125 millió tranzisztorral.

Ho azt is elmondta, hogy a cég növelni akarja a chipgyártás mértékét, amely összefügg az idei és a következő évre aláírt, illetve tervezett nagyobb OEM üzletkötésekkel is. Így például a németországi Medion OEM-partner vállalat 300 ezer Radeon 9600 videokártyát rendelt meg az Aldi bevásárlólánc-hálózatban majdan értékesítendő PC-k számára. S emellett egy újabb üzlet megkötését is tervezik még az idén ősszel a Medionnal, amely ennél is nagyobb volumenű lesz. Az ATI szerint ezek az üzletek, hozzásegíthetik a céget, hogy európai grafikuskártya-piaci részesedését 30-ról 40 százalékra növelje.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés