Hirdetés

Az ASUS is előállt saját, blower hűtős RTX 3090 verziójával

Az elsősorban OEM-ek számára készített verzió akár a kis házzal rendelkező végfelhasználóknak is érdekes lehet.

Szeptemberben kerültek bemutatásra az NVIDIA legújabb GeForce RTX modelljei, köztük a GA102 GPU-ra épülő 3090 is. Egy ilyen csúcskategóriás videokártya esetében a vásárlók általában a három ventilátor által hűtött, nagyobb darabokat keresik, ám ez nem igaz például az OEM-ekre, akik inkább a kisméretű, de mégis hatékony hűtéssel rendelkező kártyákat részesítik előnyben. Számukra remek alternatíva lehet a Gigabyte szeptemberben bemutatott, blower hűtéssel ellátott modellje, mostantól pedig már az ASUS is kínál hasonló megoldást.


[+]

Az ASUS GeForce RTX 3090 Turbo OC mindössze 268 milliméteres hosszúságával és 2 slotos vastagságával viszonylag kompaktnak mondható, azt pedig, hogy a hűtés ebben a méretben is hatékony legyen, a Gigabytehoz hasonlóan blower hűtőrendszerrel oldották meg. Utóbbi lényege, hogy a GPU és az egyéb komponensek által termelt, réz hűtőbordának átadott hőt az egyetlen, 80 mm átmérőjű ventilátor nem a kártya elé, hanem hátrafelé, közvetlenül a házon kívülre vezeti, így a meleg levegő szűkösebb helyeken sem szorul be.


[+]

Az ASUS modellje annyiban különbözik a Gigabyte kártyájától, hogy GPU boost órajele 1695-ről 1725 MHz-re is emelhető, csatlakozókínálat szempontjából (az egyetlen HDMI 2.1, illetve három darab DisplayPort 1.4a mellett a két nyolctűs tápcsatlakozót is beleértve) azonban a két kártya megegyezik.


[+]

Az ASUS nem árulta el, hogy a GeForce RTX 3090 Turbo OC mikor és milyen áron lesz megvásárolható, de nem tartjuk valószínűleg, hogy a 3090 modellek között drágának számítana majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés