Hirdetés

Az ASRock is belép a videokártya-piacra

Jó hírrel szolgál a költségérzékeny felhasználók számára a DigiTimes informatikai híroldal; a lapnak nemrégiben nyilatkozatot adott Sterling Wu, a tajvani Asustek 100 százalékos tulajdonában lévő ASRock Inc. elnöke, melynek során a cég idei terveit ismertetve megemlítette, hogy az eddig csak alaplapokat gyártó vállalat idén profilját bővítve videokártyák gyártásába kezd.

Az új termékcsoportba tartozó perifériák gyártása a tervek szerint júniusban indulhat meg; az ASRock eleinte körülbelül 100 000 darab videokártya legyártását tervezi egy hónapban. Mindazonáltal a pontos részletekről még zajlik az egyeztetés az anyavállalattal, így azon kívül, hogy a termékpalettán megtalálhatóak lesznek mind az ATI, mind az NVIDIA GPU-ira épülő vezérlők, egyelőre nem árult el további konkrétumokat Wu.

Az ASRock további tervei közé tartozik az alaplapok eladási volumenének növelése, ennek megfelelően idén a tavalyi mennyiség másfélszeresét; mintegy 12 millió alaplap leszállítását tervezik, melynek 50 százaléka a 2004-es elosztáshoz hasonlóan idén is az európai üzletek polcaira kerül.

Előzmények

Hirdetés