Hirdetés

Az AMD is jó eredményekre számít

Az Advanced Micro Devices (AMD) szezonálisan erős forgalomra számít mind a mikroprocesszorok, mind pedig a flash memóriák piacán, közölte Robert Rivet, a vállalat pénzügyi vezérigazgatója egy elemzői konferencián. Rivet elmondta, hogy az ünnepi szezonban a várakozásoknak megfelelően nő a kereslet.

A pénzügyi vezető szerint az idei karácsony slágertermékei az új szolgáltatásokkal felvértezett mobiltelefonok lesznek, és várhatóan több digitális kamerával felszerelt mobil talál gazdára, mint digitális fényképezőgép. Amint az ismert, a vállalat mobiltelefonokban (is) használatos flash memóriát is gyárt. Rivet továbbá jelezte: a mikroprocesszorok forgalma is szezonálisan erős lesz a negyedévben.

A harmadik negyedéves eredmények közzétételekor az AMD konkrét előrejelzéseket nem fogalmazott meg a negyedik negyedévre vonatkozóan. A vállalat elnök-vezérigazgatója, Hector Ruiz azonban hangsúlyozta, hogy az időszak végén nem kívánnak veszteségről beszámolni. Az AMD 2001 második pénzügyi negyedéve óta nem volt nyereséges, a nyereségküszöb eléréshez 1 milliárd dolláros árbevételt kellene elérnie a októbertől december végéig tartó időszakban.

A vállalat elsőszámú riválisának számító Intel tegnap módosította negyedéves prognózisát. A módosított előrejelzés szerint a vállalat 8,5 és 8,7 milliárd dollár közötti negyedéves árbevételre számít, ami a korábban prognosztizált sáv (8,1-8,7 milliárd dollár) felső szegmensébe esik. Az Intel azonban jóval kevésbé volt optimista a mobiltelefonok piacával kapcsolatban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés