Hirdetés

Az AlphaServer rendszerek és a filmek

A világ legnagyobb, különleges effektusokat gyártó cége most a Compaq Tru64 UNIX alapú AlphaServer platformján kívánja előállítani a nagy felbontású animációkat. http://www.ilm.com.

Az ILM - amelynek vizuális effektusait az immár legendás hírű rendező, George Lucas 1975-ben bemutatott Csillagok háborújában láthatta először a közönség - minden idők 15 legnagyobb kasszasikere közül nyolcban szerepeltette számítógéppel előállított csodáit, és 15 Oscar-díjat mondhat magáénak.

Látva azonban, hogy a feldolgozásigényes varázslatokhoz hamarosan jóval nagyobb teljesítményre lesz szükség, az ILM belső szoftvervarázslói két évvel ezelőtt igen csábító felhívást tettek közzé. Az ILM különleges effektusaival életszerűvé kellett tenni a Yoda szerepét játszó egyszerű bábfigurát.

A korábbi rendszert biztosító SGI, továbbá a HP, a Sun és a Compaq ajánlatainak szigorú értékelése után az ILM nemrég a Tru64 UNIX alapú AlphaServert választotta a rendkívül feldolgozásigényes effektusok új szabványos platformjául. Az 1,3 millió dolláros megoldás egy olyan 64 processzoros konfiguráció, amelyben a szimulációt és a leképezést két AlphaServer ES40LP 68/833 RenderTower végzi. Az AlphaServer rendszerek segítségével az ILM racionalizálni tudja az egyre összetettebbé váló effektusok előállítását, és a meglévő számítástechnikai beszerzési keretből történő eszközvásárlással gazdaságosabbá tudja tenni a gyártást. "Az ILM alapos tesztjei igazolták a Tru64 UNIX-szal futó AlphaServer teljesítmény-, stabilitás-, ellenálló képesség- és kapacitásbeli fölényét" - mondta Steve Briggs, az ILM nagy teljesítményű műszaki számítástechnikáért felelős igazgatója. "Azzal, hogy egy alkalmazást SGI Origin 2000 R12000 gépekről Compaq platformra tettünk át, csaknem háromszorosára tudtuk növelni a teljesítményt, ugyanakkor feldolgozási költségeink jelentősen csökkentek."

Az ILM döntését a cégek kultúrájában és technológiáiban fellelhető azonosságok is befolyásolták. Az ILM számára a Compaq által kínált méretezhetőségen, hosszú élettartamon és beruházásvédelmen kívül Terry Simon ügyfélfelelős kapcsolatépítő tevékenysége is szimpatikus volt. A Compaq felső vezetői találkoztak az ILM-mel, és a konfiguráció összeállításában a cég informatikai csoportja együttműködött a Compaq AlphaServer és Tru64 UNIX mérnökeivel.

"Az ILM-et lenyűgözte a Compaq kiemelkedő mérnöki tudása, valamint a nagy teljesítményű műszaki számítástechnika és a film- és videosávok terén szerzett nagy tapasztalata" - mondta Terry. "Ők is nagyra értékelik munkatársaink rátermettségét és termékeinket."

A kaliforniai San Rafaelben működő ILM (http://www.ilm.com) a digitális gyártás legnagyobb fellegvára a világon.


A Compaqról

A Compaq Computer Corporation a Fortune magazin rangsora szerint a világ 100 legnagyobbvállalatának egyike, a számítógépes rendszerek legnagyobb szállítója a világon. A Compaq hardverek, szoftverek, megoldások és szolgáltatások - például a szakma élvonalába tartozó vállalati számítástechnikai megoldások, üzletileg kritikus hibatűrő alkalmazások, távközlési termékek, kereskedelmi eladásra szánt asztali számítógépek és hordozható termékek, valamint felhasználói PC-k - tervezésével, fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozik, a világ több mint 200 országában.


(Compaq sajtóközlemény)

Hirdetés