Hirdetés

Az ALi RDRAM-os chipsetet fejleszt P4-hez

A Digitimes értesülése szerint új híve lesz a Rambus-nak, ugyanis a tajvani székhelyű ALi beszáll az RDRAM-ot támogató lapkakészlet-piacra. Az igazsághoz hozzátartozik, ha mindez valósággá válik is, az nem most lesz, mert a cég előrejelzésében csak 2001 végi dátummal szerepel egy Pentium 4-es lapkakészlet kiadása.

Hogy miért szánta rá magát az ALi egy RDRAM-ot támogató chipset elkészítésére? Talán, mert nem sikerült neki megfelelő színvonalú DDR-es lapkakészletet implementálnia, hiszen mind az ALi MAGiK 1, mind az Aladdin Pro 5 elég lassan működik.

Az is elképzelhető, hogy az Ali nagy fantáziát lát az RDRAM-ban. A bizakodásra az adhat okot, hogy az Intel 2002 közepén tervezi bejelentetni a Tulloch kódnevű lapkakészletét, amely szintén RDRAM támogatással lesz felvértezve. Előre láthatólag ekkorra azonban már a nagyobb lapkagyártók szintén kihozzák a maguk chipkészletét. Persze az egész azon múlik, hogy fog muzsikálni ebben az évben a DDR SDRAM. Egyelőre rosszul áll a szénája...

Azóta történt

  • ALi Aladdin-P4 debüt...

    Az ALi megkezdte DDR-es P4 chipsetjének szállítását!

  • Újabb RDRAM modulok a Samsung-tól

    A Samsung Electronics bejelentette, hogy sikerült előállítaniuk 0,12 mikronos gyártási technológiával készülő 576Mbit-es (64x(8+1)) RDRAM modulokat.

  • Iwill XP333 - EXTRÉM TUNING LAP!!!

    Ilyen durva lapot még talán sohasem láttunk. Alig hittem el, hogy létezik, amikor a bemutatóját olvastam...

  • R.I.P. RDRAM!!!

    Az Intel úgy döntött, hogy nem dobja piacra a jövőre tervezett, PC1066-os RDRAM-os chipkészletét, a Tulloch-ot...

Hirdetés