Hirdetés

Avatar a nagyszobában

Az várható volt, hogy az idei év első felében beindult 3D őrület a kameraszegmenst is eléri. Korábban már a Prohardveren is bemutattunk egy ilyen jellegű, otthoni felhasználóknak szánt HD kamkordert, de a Panasonic eme készüléke azért egy fokkal komolyabbnak tűnik.

Panasonic HDC-SDT750
Panasonic HDC-SDT750

Néhány hónappal ezelőtt a vállalat már leleplezett egy professzionális 3D rendszerkamerát, amelyet a hollywoodi filmstúdiókkal együttműködésben fejlesztettek ki. Azokra az alapokra építve hozták létre a konzumer piacra szánt HDC-SDT750 típusjelzésű eszközt, amely a háromdimenziós felvételek házi készítésének nyit utat – egyszerűen a 3D konverziós objektív felhelyezésével. Mivel az új, 3MOS-rendszerű kamkorder Panasonic közvetítési technológiát alkalmaz, a felhasználók mostantól az eddig csak professzionális operatőrök számára elérhető 3D-képalkotás területén is kipróbálhatják magukat.

A vállalat közleménye szerint a nagy érzékenységű 3MOS-rendszer 7 590 000 pixeles (3 x 2 530 000) valós mozgóképfelbontást kínál, még ilyen részletesség mellett is növelve az érzékenységet. A továbbfejlesztett zajcsökkentés pedig rossz fényviszonyok közötti felvételkészítés esetén is jó minőségű, minimális zajtartalmú képeket eredményez.

Nem túlságosan meglepő, hogy a modell megkapta a Panasonic saját fejlesztésű Hybrid O.I.S. névre hallgató optikai képstabilizátorát, amely többek között a kézremegésből fakadó minőségromlás mértékét hivatott csökkenteni.

Panasonic HDC-SDT750
Panasonic HDC-SDT750

A hang minőségére is odafigyeltek a mérnökök, így a kamkorder képes az 5.1 csatornás surround hangrögzítésre, és szélzúgáscsökkentő technológiával is felszerelték. A három hüvelykes LCD kijelzővel megtámogatott eszköz 96 GB belső memóriával rendelkezik, emellett a tárolókapacitás memóriakártyák segítségével tovább növelhető. A Panasonic HDC-SDT750 augusztus huszadikán kerül a boltokba, először Japánban, aztán később a világ más tájain is. Arról viszont egyelőre még nincs hivatalos információ, hogy mennyit is kell majd érte fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés