Hirdetés

AV erősítő a Kenwoodtól

A Kenwood a berlini IFA-n mutatta be új AV erősítőjét, az RV-7000 típusjelzésű modellt. A rendezvény egyébként azt mutatta, hogy éledezőben a házimozi piac, hiszen rajtuk kívül számos konkurens is lerántotta a leplet a őszi-téli termékekről.

Az RV-7000 tulajdonképpen semmi különlegeset nem nyújt. Öt darab 1.4-es HDMI csatlakozóval (4 bemenet, egy kimenet) szerelték fel, amelyek már támogatják a különféle 3D-s szabványokat és az Audio Return Channelt is, de ez ma már az ilyen kategóriájú készülékek esetében gyakorlatilag alapelvárás. Emellett helyet kapott rajta többek között két kompozit videobemenet, egy kompozit videokimenet, valamint három digitális és négy analóg audiobemenet.

Kenwood RV-7000
Kenwood RV-7000

Az sem okozhat túlságosan nagy meglepetést, hogy képes kezelni többek között a Dolby TrueHD, a Dolby Pro Logic IIz, illetve a DTS-HD Master Audio szabványokat is. Direkt a zenehallgatás miatt került bele a Pure Audio Mode funkció, amely állítólag különlegesen tiszta és természetes hangminőséget produkál. A névleges teljesítmény sztereó módban kétszer száz watt, de ha házimoziként használják, akkor csatornánként 150 wattra képes. A teljes harmonikus torzítás a gyártó állítása szerint 0,01 százalék (1 kHz, 50 watt, 6 ohm).

Az alumínium frontfelülettel megtámogatott termék október közepén kerül a boltokba. Első körben természetesen csak Japánban lesz elérhető, körülbelül 645 dolláros áron. A magyarországi megjelenésről sajnos semmilyen információ nincs, de ismerve a Kenwood termékek itteni sorsát, sajnos benne van a pakliban, hogy a hazai érdeklődők erről is lemaradnak.

Előzmények

Hirdetés