Hirdetés

Egyszerűbbé teszi az új Ryzenek pasztázását az Aqua Computer

A vállalat által fejlesztett tömítőkeret segít megakadályozni a kényesebb anyagok fémkupakról való lefolyását.

Az AMD Raphael kódnevű, új Ryzen generáció kapcsán egyedi processzorkupakot tervezett, amivel biztosítják a régebbi, Socket AM4-hez tervezett hűtőkkel való kompatibilitás a Socket AM5-ös tokozáson is. Ennek azonban van egy hátránya, miszerint a kis kivágásokba belefolyhat a hővezető paszta, ami átlagos megoldásokat használva nem jelent valós veszélyt, de vannak olyan felhasználók, akik folyékony fémre esküsznek, és ennél már azért célszerű körültekintéssel eljárni.

[+]

A szóban forgó rétegnek tervezte meg az Aqua Computer a hajlítható, részben gumis tömítőkeretét, ami pontosan illeszkedik a Socket AM5-ös lefogatásba, és megakadályozza a folyékony fém lefolyását. Persze technikailag másféle paszta mellett is használható, de ezek nagy része eleve elektromos szigetelőnek számít, de folyékony fémből is van ilyen, csak nem túl olcsó.

[+]

Az Aqua Computer megoldása tehát egy nagyon szűk igényt fed le, sokaknak nincs is rá szüksége, de ha valaki olyan speciális hővezető alkalmazásában gondolkodik, amelyről például pont tudja, hogy nem elektromos szigetelő, akkor jó szolgálatot tehet a tömítőkeret, ráadásul ennek a 7 eurós ára sem megfizethetetlen. A gyártó a termék szállítását még idén megkezdi.

Előzmények

Hirdetés