Hirdetés

Pazar kivitelű elektroncsöves erősítők egy magyar cégtől

Miután a különféle hangosító eszközök gyártásával foglalkozó Budapesti Elektroakusztikai Gyár 1990-ben beszüntette tevékenységét, a vállalat nyíregyházi üzeméből megalakult az Univox Kft. Ez a cég vitte tovább a BEAG termékpalettájának jelentős részét, melyek magukban foglalták az ipari hangosításra készülő erősítőket, kül- és beltéri hangfalakat, ablakátbeszélőket és mikrofonokat egyaránt. A vállalatot 2014-ben felvásárolta a nagy célokat dédelgető, és fiatal, eltökélt mérnököket a soraiban tudó Audio Hungary azzal a céllal, hogy a meglévő hatalmas tudásanyagot, gyártási tapasztalatot felhasználva állítsanak elő minőségi audiotermékeket. Az idei esztendő első negyedévére megalkották a cég első, már az új vezetőség irányítása alatt készült erősítőt, az Univox APX 200 elektroncsöves készüléket, és ezzel párhozamosan további eszközök fejlesztése is folyamatosan zajlott.

Univox APX200
Univox APX200 [+]

2015 őszére megérett az idő, hogy a nagyközönség előtt is bemutassák termékeiket, azaz az Univox, és Qualiton márkanév alatt futó modelleket a 16. Audio Video Trend & Hifi Show-n. Így például az Univox APX 200 elektroncsöves sztereó végerősítőt, amely alkalmas alacsony impedanciás hangfalak meghajtására. A gyártótól kapott információk értelmében a teljesítményt 2x100 wattban határozták meg, az átvitel alsó határfrekvenciája 15 Hz, felső határa pedig 100 kHz. A teljes harmonikus torzítás mértéke a teljes hangfrekvenciás sávban kevesebb mint 1%, a készülék jel-zaj viszonya jellemzően nagyobb mint 101 dB.

Qualiton A20i
Qualiton A20i [+]

Emellett a rendezvényre elvitték a Qualiton A20i típusjelzésű, elektroncsöves, "A" osztályú sztereó erősítőjüket is. A Push-Pull (ellenütemű) kapcsolástechnikával felépített, oldalanként maximum 20 watt terhelhetőségű készüléket, amelynek kimenetei maximum 8, illetve 4 ohm impedanciájú hangfalakkal terhelhetők.

Hirdetés