Hirdetés

Az átlagnál izmosabb hangrendszerrel ellátott Toshiba tévé a láthatáron

Persze nem csak ebben lesz erős a Z740XS nevű modell.

A Toshiba bejelentette, hogy egy új televízióval lép színre a közeljövőben. A Z740XS nevű model 50, 55 és 65 hüvelykes változatban lesz elérhető, és LED háttérvilágítású, 4K felbontású, VA LCD paneltechnológiára épül.

Toshiba Z740XS
Toshiba Z740XS

A termék megkapta a vállalat Regza Engine Cloud Pro képfeldolgozó chipjét, amelynek egyik nagy újítása a bőrszín megjelenítésével kapcsolatos. A cégtől kapott információk értelmében a mesterséges intelligencia technológia egyik fő feladata az emberi bőr minél hitelesebb visszaadása, amely a Toshiba szerint komoly problémának számít a rivális televízióknál. A készülékbe saját fejlesztésű Direct-LED háttérvilágítási eljárás került, amelynek erőssége az igen pontosan vezérelt Local Dimming funkció. A modell természetesen támogatja a HDR (HDR10, HDR10+, HLG szabványok) filmek, videók és játékok megjelenítését.

A Toshiba Z740XS különlegessége az átlagosnál lényegesen komolyabb teljesítményű, 80 wattos integrált hangrendszer. Ez tartalmaz egy külön mélysugárzót, és a hangszórókat a nézők felé fordították, nem a készülékházban rejtették el. A tévé a tervek szerint március elején kerülhet a boltokba. A 65 hüvelykes verzió 280 000 jenbe (kb. 750 000 forint), míg az 55 hüvelykes 210 000 jenbe (kb. 590 000 forint) kerül majd, a legkisebb ára viszont egyelőre nem ismert.

Előzmények

Hirdetés