Hirdetés

Átjutottunk a tűzfalon, avagy Hacktivity 2005

Szombat - délelőtt

Ma reggel 9 órakor megnyitotta kapuit a nagy érdeklődéssel várt 2005-ös Hacktivity internet-biztonsági konferencia. A rendezvényen lapunk stábja is képviselteti magát, mostantól az egyes előadások után rövid beszámolókkal jelentkezünk a történésekről.

 


Fotó: Varga Attila 


Jogos a kérdés: hol voltunk eddig, ha reggel óta tartanak az előadások? Be kell vallanunk őszintén: nem sikerült a Ramiris (IRIS Rendezvényközpont) tűzfalán átjutnunk, pedig mindent megpróbáltunk. A tűzfalon számunkra fenntartott IP-címen – a megbeszéltek ellenére - nem volt nyitva a 80-as port. A megoldást végül Szabolcs vezetésével megoldottuk, a standunkon kiálított ASUS WLAN-eszközök felhasználásával feljutottunk a hálóra.  

 


Fotó: Varga Attila


Stábunkban itt vannak  a PROHARDVER fórumának illusztris fórumtagjai:  Batman, csabika25, Grafiqs, Rez_Grof, tocsa, Pötyi, Zsiga667, karib. Itt van még az IT.news-tól Phix, KEndre és lyrie is. Mindenki szóhoz fog jutni, holnap estig itt vagyunk.

A nyitó előadást Futár Iván tartotta, aki a felsőoktatási intézmények NEPTUN rendszerének biztonsági kérdéseit elemezte.  Ismert az alaphelyzet: különböző felsőfokú intézményekben különböző verziók vannak, különbözőek a problémák is. Meghallgattuk az ETR bevezetésének nem mindig problémamentes történetét, megismertük a terheléseloszlásra alkalmazott módszerek előnyeit és hátrányait.

 


Fotó: Varga Attila 


Krasznay Csaba a „Bluetooth biztonsága – avagy te is fiam, Bluetooth?” előadásában gyakorlati bemutatókkal demonstrálta, hogy a legbiztonságosabb technológia mellett is adódhatnak problémák. BlueJack, Bluebug, Bluesnarf és a HeloMoto nevű támadási módszerek ellen a legjobb védelem a meggondolt mobil-használat, ugyanúgy, mint az internetünk használatánál. Ez az előadás rávilágított arra, hogy a készülékgyártók régebben követtek el hibákat néhány készüléknél, manapság azonban már kiemelt szempont a biztonság náluk is.

Azóta történt

Előzmények

  • Hacktivity 2005

    A hétvégén rendezik Magyarország leginteraktívabb infobiztonsági konferenciáját.

Hirdetés