Hirdetés

ATI videokártyákat gyárt az MSI

A DigiTimes internetes oldal úgy tudja: az MSI további 500 ezer ATI grafikus chipes videokártyát készít augusztus végéig a német Medion vállalat számára. Jelen pillanatban csak azt lehet tudni, hogy az ominózus grafikus kártyák az ATI Radeon 9800 SE GPU-jára épülnek. A német cégnek nem ez az első ilyen "húzása" - tavasszal ugyanis már rendelt Radeon 9600 TX típusú videokártyákat az MSI-től. Később kiderült, hogy a Radeon 9600 TX a Radeon 9500 Pro GPU némileg átdolgozott változata.

A Hartware.net információi szerint az MSI emellett 500 ezer alaplap leszállítására is megrendelést kapott. Utóbbiaknál még nincs letisztázva, hogy Intel i865PE vagy SiS 655FX chipsetes termékekről van-e szó. Mindenesetre mind a két chipset támogatja a 800 MHz-es FSB-vel rendelkező Intel Pentium 4 processzorokat, a DDR400-as memóriákat és természetesen a kétcsatornás memóriavezérlést is. Az alaplapokat és a videokártyákat egyébként a német Aldi üzletlánc konfigurációiba építik majd be.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

  • ATI R420 egyelőre AGP-vel

    A korábbi hírekkel ellentétben nem fogja támogatni a PCI-Express szabványt az ATI R420-as grafikus chipje.

  • Új Samsung GDDR-2 memóriák

    A dél-koreai vállalat által kifejlesztett RAM-okkal elsősorban videokártyáknál találkozhatunk majd.

  • Világok harca: Radeon 9800 vs. FX 5900

    Boncasztalra fektettük a két, nagy riválist. Kötélidegzet előnyben, az ördög meg a részletekben. Az oldal velőt ráz, önfeledten ízlelget, és persze fanyalog. Hogy miért?..

  • ATI RV380 és RV381 jövőre

    Az X-Bit Labs szerint jövő év első felében két, eddig ismeretlen grafikus chip is megjelenik az ATI-tól.

Előzmények

Hirdetés