Hirdetés

ATI RX330 chipset – integrált grafika nélkül

A Gigabyte egy új ATI chipsettel készülő alaplappal bővítette kínálatát. A GA-8TRX330-L jelzésű lapon egy RX330 nevű northbridge foglal helyet, amely – az eddigi ATI lapkakészletekkel ellentétben – nem tartalmaz grafikus vezérlőt.

Az ATI honlapján olvasható információk szerint az olcsóbb gépekbe szánt RX330 legfeljebb 800 MHz-es rendszerbusszal ellátott Intel Pentium 4 processzorokat támogat. Kétcsatornás memóriavezérlővel rendelkezik, és maximum 4 GB DDR400-as RAM-ot képes kezelni. A lapkakészlet nyolc USB 2.0 és két SATA porttal szolgál, lehetővé téve RAID-tárolórendszerek használatát is, és egy 3Com Ethernet-vezérlőt is tartalmaz. Az X-bit labs szerint a szóban forgó RX330 a Radeon 9100 Pro IGP lebutított, azaz grafikus mag nélküli változata lehet.

A Gigabyte alaplapján Socket 478-as processzorfoglalatot és négy memóriaaljzatot találunk. A meghajtók számára két Serial ATA és két IDE/ATA100-csatlakozó áll rendelkezésre, a helyi hálózat 10/100 megabites kapcsolaton keresztül érhető el. A hatcsatornás audiovezérlőhöz jár ugyan digitális SPDIF ki- és bemenet, ez azonban nincs kivezetve a hátsó I/O-panelre. Az ATX formátumú alaplapon egy AGP8X és öt PCI bővítőhely van. A gyártó alapvető tuningszoftvereket, valamint a Norton Internet Security programcsomagot mellékeli termékéhez.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés