Hirdetés

ATI R360 képek a Weben

Az nVidia NV38-asa után az ATI R360-as grafikus chipjére épülő kártyáról is láthatjuk az első képeket az Interneten. Mint arról korábban is szó esett, az ATI ehhez a kártyához újratervezett hűtési megoldást kínál.


Forrás: www.xbitlabs.com


A kép néha többet mond száz szónál, de azért néhány kommentárt megérdemel. A minden bizonnyal hamarosan útjára induló R360 figyelemre méltó hűtést kapott! Látható, hogy a jókora borda anyaga réz, mely lefedi a memóriamodulokat is. Sajnos olyan kép nincs, amely a hátoldalt mutatja, így nem tudni, került-e oda memóriachip, s ha igen, akkor kap-e hűtést. A ventillátor meglehetősen nagy, így valószínűleg nem csap nagy zajt, hiszen alacsonyabb fordulatszám is elegendő. A VPU-ról jövő meleg levegőt a ventillátor továbbra is a házon belüre fújja, nincs külső nyílás. Az is látszik, hogy ez a megoldás továbbra sem foglalja el a szomszédos bővítőhelyet!

A 128 MB, illetve 256 MB memóriával szerelt RADEON 9800 PRO XT kártyák hamarosan a boltok polcaira kerülhetnek, így valószínűleg közvetlenül a bejelentés után elérhetőek lesznek, igaz, borsos áron: a 128 MB-os változatért kezdetben 399, míg a 256 MB-osért 499 dollárt kell majd otthagynunk a pulton.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés