Hirdetés

ATI: komoly problémák a komoly játékkal

Viszonylag ritkán fordul elő, hogy a kanadai ATI Technologies bétaállapotú videokártya-meghajtóprogramot adjon közre, a vállalat ugyanis rendkívüli hangsúlyt fektet arra, hogy a gyakori frissítés ellenére minden kiadott Catalyst csomag WHQL minősítéssel bír. A felhasználók felől érkező nagy számú panasz hatására a vállalat a minap mégis kénytelen volt kiadni egy köztes, béta állapotú Catalyst meghajtót, mely a hetekben megjelent Radeon X1000 szériába tartozó videokártyák, illetve a Serious Sam II játékprogram súlyos inkompatibilitási problémáin hivatott javítani.

Az 5.10a verziószámot viselő Catalyst meghajtót a kanadaiak szerint csak azoknak kell letölteniük tehát, akik a vállalat legújabb kiadású videokártyával rendelkeznek, mindemellett halaszthatatlanul szeretnének játszani a Serious Sam II játékkal. A javítás végleges formáját a novemberben megjelenő 5.11-es verzióval fogja elnyerni.

Szintén a novemberi Catalysttel debütál majd az az „optimalizálási eljárás”, melyet az ATI fejlesztői az X1000 sorozatú kártyákhoz készítettek, és amelyet egy nem publikus javítócsomag formájában az ATI szakemberei minden olyan médiumnak elküldtek a héten, ahol korábban az X1000 széria valamelyik tagját tesztelték. Egyes weboldalak a mérések újbóli elvégzése után máris látványos sebességnövekedésről számoltak be, elsősorban a Doom 3 játékprogrammal végzett tesztek során, de más OpenGL alapú programok esetében is.

Az ATI Catalyst 5.10a publikus béta változata (mely hivatalosan meg nem erősített értesülések szerint már tartalmazza a fent említett optimalizációt is) letölthető a vállalat terméktámogatási oldaláról.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés