Hirdetés

Átépített Xbox Ázsiából

Minden átalakítás velejárója, hogy elvész a garancia, cserébe viszont használhatjuk a konzolt hálózati videolejátszóként vagy Linuxot futtató gépként. A tajvani FriendTech Computer a Computexen mutatta be átépített Xbox-modelljét.


Forrás: www.golem.de

Az FT-XBX2 típusú eszközben a 733 MHz órajelű, 128 KB másodszintű gyorsítótárral rendelkező Pentium-III CPU helyett egy 1,48 GHz-es Tualatin magos Celeron került. Ennek 256 KB másodlagos gyorsítótára van, ám adott esetben, kompatibilitási okokból, egy kapcsoló segítségével pillanatokon belül levehetjük az órajelet 740 MHz-re.


Forrás: www.golem.de

A 64 MB memória maradt, ám egy változtatásnak köszönhetően könnyebben frissíthető a BIOS. Újdonság az S-Video- és a Dolby-Digital 5.1 audiokimenet. A beépített 8 GB-os HDD-t kérésre a FriendTech egy 120 GB-os merevlemezre cseréli. Az FT-XBX2-t új felhasználói felületettel, egy FTP-klienssel, és néhány más alkalmazással is ellátták. Ezek között találjuk az Xbox Media Player-t (XBMP) is, amely lehetővé teszi az MP3, Ogg, WMA, WMV, DivX, Xvid, RealVideo és QuickTime formátumú fájlok és a DVD-k lejátszását.

A módosításoknak azonban ára van, méghozzá az, hogy nem használhatjuk online játékra az XBX2-öt. A legújabb hírek szerint azonban már ez is megoldódott: az XBConnect nevű, előre telepített szoftverrel lehetséges a csatlakozás. A FriendTech árat és megjelenési időpontot még nem közölt, ám azt már bejelentette, hogy szabadalmaztatni szeretné az Egyesült Államokban az új konzolt. S hogy mindehhez mit szól majd a Microsoft, az egyelőre a jövő titka.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés