Hirdetés

Asztali DFI alaplap Pentium M processzorokhoz

Új alaplapjával a DFI egyszerre szólítja meg a környezeti erőforrásokat kímélni szándékozó és a buherátorkedvű közönséget, ugyanis 855GME-MGF jelzésű modellje az Intel noteszgépekbe szánt 855GME chipsetje köré épül, és Socket 479 foglalatba illeszkedő, Banias és Dothan magos Pentium M processzorok fogadására képes.

Ezzel nemcsak energiatakarékos, kis hőtermelésű rendszerek építhetők, de a gyártó megfelelő tuningopciókról is gondoskodik annak érdekében, hogy akár az utolsó teljesítménytartalékokat is ki lehessen csikarni a gépből. A BIOS lehetővé teszi a rendszerbusz órajelének állítását (100-250 MHz), a CPU frekvenciaszorzójának (6-tól „végtelenig”) és az FSB/memória szorzónak (1:1, 4:3, 5:3) a módosítását, valamint a PCI/AGP sín túlhajtását (33/66, 36/73, 40/80 MHz), a biztonságos üzem érdekében azonban automatikusan teszteli a memória és a processzor stabilitását.

A microATX formátumú alaplapon két RAM-foglalat található, amelyek legfeljebb 2 GB összkapacitású modulokat képesek felvenni. A north bridge integrált grafikus processzora 64 MB memóriával gazdálkodik, videokártyák számára egy AGP4X slot áll rendelkezésre.

Az északi híd mellett az Intel 6300ESB I/O-vezérlője teljesít szolgálatot – ennek köszönhető, hogy két PCI-aljzaton kívül egy PCI-X is helyet kapott a lapon. Hatcsatornás hangról egy Realtek ALC655 chip gondoskodik, amelyre SPDIF-kimenet is csatlakozik. Az RTL8110S hálózati vezérlő gigabites adatátvitelre ad módot. A lap két IDE-csatornával és két Serial ATA porttal szolgál, az utóbbiakra kötött merevlemezek RAID 1 vagy 0 üzemmódban is használhatók. Az interfészek közül a két Firewire-400 és a négy USB 2.0-kivezetést kell még megemlíteni.

A lap szállítását Észak-Amerikában november 8-án kezdi meg a cég, a termékhez speciális processzorhűtőt is mellékel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • DFI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés